сряда, 11 ноември 2015 г.

48 ЛЕВА НА ЦЯЛО

в. "Стършел", бр. 3617/13.11.2015

Брей, да му се не види, ще вземе да излезе, че ТЕ наистина са тук!
Не ония, за които си мислите – а извънземните!
В тоя свят няма нищо случайно – седмичка след изборите в София се събра цветът на уфоложкото воинство и почти докара съвсем истинска мумия на извънземно, само че не съвсем, може би защото се сетиха, че на по-възрастните ще припомни кита Голиат, дето го разнасяха по панаирите и го поливаха с формалин, та да изтрае до края на турнето. Вместо това показаха филмче с мумия. А „СТАНДАРТ” разочаровано сложи кавички в заглавието „Извънземни „гостуват” в София”...
Какво ти гостуване – извънземните щъкат сред нас, направо ще ни избодат очите, а ние зяпаме към звездите!
Странното е, че не са много добре запознати с местните нрави, обичаи, валутни курсове и таблицата за умножение – а се пишат за по-висша форма на разумен живот! В Ботевград, да речем, някакво извънземно, действащо под прикритие като съдържател на кафене, съвсем се е объркало със сметките и след всяка поръчка започнало да връща „50 лева „ресто” в кафене в Ботевград” – съобщава научната новина „24 ЧАСА”.
„МОНИТОР” е по-напреднал в уфоложките разследвания – той уточнява, че клиентите на заведението „получавали ресто от 50 лв. при покупка на кафе за 2 лв.”
Дето се вика – който не е виждал 48 лева на цяло, да ходи в Ботевград, да види чудото!
Може би ще предположите, че става дума за обикновен нашенски изборен алъш­-вериш? Дръжки, ще ви кажем ние, от най-високо място ни заявявят, че не става дума за това!
„Борисов разжалва всеки от ГЕРБ за предизборен алъш-вериш” – предупреждава още в началото на октомври „МОНИТОР”. Нямаше нито един разжалван, очевидно партията се оказа чиста като сълза.
Обичайните заподозрени тоя път също са извън подозрение – г-н Местан гневно заяви за „ТРУД”, че „ДПС можеше да е повече от втора сила, ако нямаше купени гласове”.
Затова останаха трета, на двайсетина хиляди гласа след вторите.
Може би пък те да са обменяли петдесетарки срещу двулевка?
Тц – лидерът на БСП  г-н Миков възмутено ни осведоми, че без да знаем, сме участвали в „Изключително мръсни избори” – така поне пише в „МОНИТОР”.
Кой тогава внуши на половин България да се преселва от едно село в друго и обратно срещу четиридесет и осем на цяло на калпак? Отговорът е ясен – извънземните! Внедрени сред нас, маскирани като обикновени кафеджии, пътуващи проповедници, алтруисти, раздаващи пари и олио на бедните, ТЕ вече са тук!
Ще се запитате защо другата половин България не е избрала петдесетачката? Защото българите имат сигурно средство срещу всякакви нашественици – в деня на балотажа се извиха „Опашки пред казаните за ракия, а не пред урните” – забелязал е „СТАНДАРТ”.
Но Империята отвърна на удара – веднага след като стопли кое е тайното българско оръжие, предприе контрамерки – принудиха ни да „Варим домашна ракия само шест месеца в годината” – отбелязва на неборсовата си страница „БАНКЕРЪ”. Според нашествениците ракия не бивало да се вари преди края на юни. Било опасно за нашето здраве.
Като знаем колко им пука на извънземните за нашето здраве, започваме да се безпокоим. Да не би да са ни замислили пак някакви предсрочни избори през пролетта?

Да не говорим, че, предполагаме, за по-голямо удобство на избирателите, банката обеща да пусне двулевки на монети...

Няма коментари:

Публикуване на коментар