сряда, 23 септември 2015 г.

Раз-два-три – бум!


Такива ми ти работи – на стари години се връщаме към пионерските филмчета, в които децата храбро ловяха диверсанти и след това маршируваха радостно по улицата с песничката „Раз-два-три – бум! С песен на уста!“
Отдавна излязъл от пионерската възраст, директорът на Националния исторически музей, Б. Д., предлага бумтящ начин за справяне с новото преселение на народите - „Божидар Димитров предложи покръстване на бежанците“ - цитира изцепка на професора на библиотекарския институт „СЕГА“. Така били работели нашите прадеди – който от народите-нашественици искал да влезе в България, трябвало да приеме християнството. Пропускаме, разбира се, факта, че който не искал да се покръсти, си влизал насила.
По идиотизъм тази идея на нашия достоен представител може да се мери само с предложението на американския милиардер Мъск, който според „МОНИТОР“ предполага, че „Атомни бомби щели да стоплят Марс“. Трябвало да се взривят една-две по полюсите и „Червената планета можела да стане удобна за живеене“. Марс е далече, но турската граница е близо – ако изпратим свещеници да посрещат и покръстват чужденците,  ще се наложи да дирим транспорт към малко радиоактивната, но вече несравнимо по-удобна за живеене от България планета.
Иначе културният „СТАНДАРТ“, лишен несправедливо от възможността да пробутва свещена вода в шишенца на читателите, възторжено отбелязва спортното събитие на годината - „Борисов вдигна и купата на шампионите“. Става дума за турнир за непрофесионалисти, организиран от агенция ПИК.
В смисъл – за аматьори. Само че как да речеш на Б. Б., че е аматьор в нещо? Не иде – особено в „СТАНДАРТ“. Затова има и малка подсигуровка в мазничкото репортажче: „Финалът спокойно може да бъде обявен за прелюдия към битката за титлата на US Open късно снощи между Новак Джокович и Роджър Федерер“.
И все пак, купата на шампион по наколенките тая седмица вдига „ТЕЛЕГРАФ“ с „Вежди с геврек и без охрана“.
Отивайки на работа, министърът на културата си купил геврек от улична продавачка, „след което се ръкува с нея и си плати геврека“. Три потресаващи новини в едно антрефиленце – министър ходи по тротоара без охрана, купува си геврек и дори си го плаща! Осанна и евалла!
В същото време не особено симпатичният на телеграфното издание и чорбаджиите му д-р Москов „пристигна пред разположеното отсреща здравно ведомство с два автомобила. Москов бе съпроводен до входа от няколко бодигардове, които така се озъртаха, сякаш пазеха Обама.“
На геврека на министър Рашидов са отделени десет реда, на строго охранявания здравен министър – двайсет...
И пак в същото това време според „СТАНДАРТ“ просветният министър си е намерил нова работа - „Танев лично ще лови учениците фантоми“. Очевидно е занемарил основната - „ТЕЛЕГРАФ“ цитира разобличения на студенти в Алма Матер - „Алкохол за близо 6 бона поръчал Софийския университет през месец ноември миналата година“. Кое е смущаващото? Ами – съдете сами – според вестника „Бъдещите висшисти не са наясно с каква цел е поръчан алкохолът.“
Как – с каква цел? Какво учат младите днес?
Като си говорим, че образованието ни е в криза – ето ви и живо доказателство!

Добре, че е само образованието, иначе с гевреците и наколенките сме номер едно! Раз-два-три – бум! Чунким, голяма работа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар