сряда, 16 септември 2015 г.

ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА!

в. "Стършел", бр. 3609/18.09.2015 г. 

Не ни стигат сушата, кишата и останалите природни бедствия, ами и здравната каса напоследък се излага – населението остана без успокоителни хапове! Или – още по-лошо, носи си ги в джоба, но не си ги пие! И лудницата взе да става пълна – и по улиците, и по вестниците, и по по-високите места!
„Драма в Благоевград! Шофьор уби с колата си куче по време на разходка, собственикът го спукал от бой, докато жената оплаква домашния любимец“ - надлежно съобщава „СТРУМА“. Значи, докато хората мирно си разхождали животинката, минал някакъв и я прегазил. Оттук нататък следва драмата: „Жената клекнала върху животното и започнала да плаче и нарежда неистово...“ (някой трябва да обясни на списователя какво означава изразът „клекнал върху“, та друг път да го избягва в подобни драматични ситуации,     а „мъжът хукнал да гони беглеца. Настигнал го пред  дома му, разпознал колата и двамата се сбили“...
Пийте си хапчетата, господа, боят не решава проблемите – само създава нови! Като пердахът в Пловдив - „Бесен шофьор млати охранител в синя зона“ - четем в „МОНИТОР“. Сложили скоба на някакъв, той се ядосал и набил служителя. И не само го бил, ами, за да му е по-лесно, напръскал нещастника със сълзотворен спрей, та да не може много-много да се отбранява.
Нервно всекидневие – едно хапче би оправило работата, но не би!
„ТРУД“ с живи примери ни убеждава колко е лошо човек да не си пие и гинкобилобата – с думи прости разказва за рекордната телефонна измама със задигнатия половин милион: „По телефона придумали 80-годишната баба да даде 30 000 лв. за операция на внука є, който катастрофирал. Жената уверила, че в дома є има метална каса с пари. На дошлия по-късно у тях мъж дала пари да купи ъглошлайф, с който после той направил прорез в касата и измъкнал парите.“
Дотук – добре, човекът нямал с какво да разреже касата, купили му.
Истинската шизофрения обаче предстои – полицаите за нула време успели да разберат кой е мушморокът и да го заловят. Ако се вярва на адвокатите на мушморока и „МОНИТОР“, той „сам завел ченгетата до дома на роднините си в хасковското село Гарваново, където скрил своя дял от плячката в размер на 98 000 евро. За да могат полицаите да отидат до там, им дал 20 лева да заредят бензин...“
Това нормален човек не може да го измисли! Ако в министерството си пиеха хапчетата редовно, все щяха да измислят някакъв начин престъпниците да не спонсорират полицаите, за могат да ги преследват! Но явно в МВР призивът за икономии се разпростира и върху медицинските консумативи.
За  нещастие, недостигът на хапове е засегнал и най-железните нерви в републиката. Пред петнайсет хиляди кандидат-кметове, техни близки, роднини и познати, събрани, за да запълнят голямата зала „Армеец“, премиерът ни обяснява как благодарение на него е избегната трета световна война (цитираме по „НОВИНАР“ защо е пропуснат руския транспортен самолет до Сирия): „Много е ясна военната ни доктрина, ясна е нашата задача да охраняваме южния фланг на НАТО. Ясно е разписано какво трябва да направят нашите пилоти. Трябваше да се вземе решение как да постъпим в този момент. Началникът на щаба чакаше заповед. Дилемата беше дали да изпълним това, което имаме като поет ангажимент, с ясното съзнание, че на другия ден трябва да събираме останки от хора и самолети по Черно море”. И предупреждава - „Москва да не експериментира с приятелските ни чувства“. В смисъл – следващия самолет ще го сваляме, така ли?  Ами после?
После – то е ясно - „България вече е разпределена! Пиринският край става част от Евромакедония с център Солун“ - разкрива пред „ШОУ“ поредната зловеща световна конспирация проф. Евгений Сачев.

Здравната каса, моля ви, вдигнете малко лимита на интересните хапчета – сума ти народ вече почна да си говори сам, и то – каквото му падне!

Няма коментари:

Публикуване на коментар