сряда, 2 септември 2015 г.

ПОСЛЕДНИЯТ БАСТИОН

в. "Стършел", бр. 3607/04.09.2015 г. 

Умилителна снимка – малко момиченце, седнало на плажа, задълбочено чете вестник. Вестникът е „24 ЧАСА“, снимката е изпратена от благодарен читател, според текста детето – бъдещо първолаче, вече се е научило да чете и „се упражнява с любимия на няколко поколения българи вестник“. Нататък следва и поуката - „Учителите едно време все казваха: „Чети вестник, за да се научиш да пишеш правилно“. И – апотеозът: детето е „живо доказателство, че последният бастион на чистия и правилен български език и на почтеното вестникарство е в. „24 часа“.
Трогнати, преминаваме от последната страница, където е снимката на детето, към по-предните страници на бастиона.
Почтеното вестникарство почтено ни информира, че „Край Ямбол и Балчик най-големият десант след Нормандия“.  С допълнението, че „4-те танка „Ейбрамс“ идват тези дни с влак от Германия“. Бяхме чували за всякакви десанти, но с влак – за първи път. Слава Богу, че танковете са четири, ако бяха пет, десантът щеше да е по-голям от онзи, най-големият във Втората световна война!
Прелистваме нататък и заедно с детето невинно научаваме, че „Не пускат наши гроздоберачи в италиански WC”. Лоши италианци!
Иначе – има и поучителни четива за това колко е хубаво хората да си помагат едни на други - „Полицай помага на гаджето си да стане проститутка в Германия“.
Тъй като се предполага, че детето гледа и телевизия, предвидено е и това – изгонен от „Биг Брадър“ младеж с интересно поведение откровеничи: „На 17 г. спах с момиче, но не ми хареса“...
А за да бъде подготвено за всички изненади, които крие светът на възрастните, детето не е зле да разгърне и почтената, изписана на кристален български език секс-страничка от съботния брой. Неизвестен списовател, подписващ се като Роза Бузкова, разсъждава над темата „Порноманиак киберсексуалист  става ли?“.
 Примери от живия живот просвещават малката красавица: „За 17 години съпругът є Кольо успял да еволюира от порноманиак в киберсексуалист“. За да не се затруднят родителите да обясняват какво точно значи думата, си е казано с думи прости: „Интернет аферата включва чатове със сексуално стимулиращо съдържание, завършващо с взаимно облекчение“. Има и допълнение: „В някои случаи може да има и видеовръзка, на която двойката мастурбира пред уебкамерата“.
За още по-голямо улеснение има и подробничка рисунчица – като как се прави тая работа...
Възхитени излизаме от бастиона на почтената журналистика и чистия и правилен български език и се натрисаме на „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.
Какво става в България днес?
Нищо ново - „Емилия лъсна без гащи, става кума“. Очевидно – условието да станеш кума е това. Научаваме, че „Вальо Пуйката е босът на автоджамбазите“, а „Искрен Пецов скъсва с нудизма“, както и че „Жабата тайно при Джуката“.
По света – малко разнообразие. „Вижте кой бара Пипа“ - става въпрос за Пипа Мидълтън, който не знае коя е, има и снимка в гръб с вълнуващ текст: „Световноизвестният задник на Пипа“.

Не познавате и задника? Световноизвестния? Вие направо сте за ожалване – седемгодишните знаят повече от вас! Така е, като не четете флагманите на почтената българската журналистика!

Няма коментари:

Публикуване на коментар