сряда, 29 юли 2015 г.

КВО СТАНА С БОКО ТИКВАТА?

в. "Стършел", бр. 3602/31.07.2015 г.

Интересно е да се живее в днешно време! Рано сутрин новините са едни, по обед същите новини вече са други, да не говорим за вечерта.
Миналата година по това време лидера на тогавашната опозиция вестниците галено наричаха „Боко Тиквата”, тази – „Премиерът Борисов”, догодина – кой знае как...
Ако преди година „ТЕЛЕГРАФ” беше попаднал на новината, че „Нудисти бродят голи из планината”, вината веднага щеше да се потърси у некадърното предишно тиквено управление, заради което народът хептен е оголял. Тази година явлението минава като невинно туристическо извращение, придружено с фотография на един-два голи задника.
Миналата година археолозите вадеха вампири-таласъми от некрополите, тази – свещена вода! И веднага є намериха приложение – „Ще къпят Бойко със свещена вода за здраве” – радостно ръкоплещи „НОВИНАР” на вездесъщия проф. Б. Димитров.
Както си говорим така за възвишени неща, не можем да не въздъхнем  над „СТАНДАРТ”, който ни възвестява, че „Бойко е Божи човек”. Това – според случайно изтекли в интернет кадри от недовършен документален филм за дядо Добри от Байлово. Столетният старец споделя пред камерата на режисьора Джон Крос (според вестника – родом от Пазарджик), че „Бойко следва Божия закон. Ще помогне чрез Бога. Като се прекръсти в черквата, все едно чрез Бог се кръсти... Мислите, че издевателството над благия старец свършва дотук? Бъркате – въпросите продължават, докато изрече необходимото - „По думите му Борисов от дете е с една Божа сила, която е непобедима.”
Въпросният филм още не бил завършен, но отсега бил номиниран за „Оскар”...
Междувременно агенция „Блиц” пусна информация, че сръчно издателство се е постарало да увековечи думите премиерски, които, както знаем от латинската сентенция, отлитат, а само написаното остава: „Крилатите фрази на Бойко Борисов излизат в книга”!
Добре че е върло опозиционният „ДУМА”, та да сипе малко сол в подсладената вестникарска манджа с грозде. Пламенният трибун Иво Атанасов ходил до Белгия, решил да отиде в музей, пък той се оказал затворен. Но това не пречи да се напише огнено антрефиле, правещо връзка между белгийския колониализъм, изтребил сума ти конгоанци, градчето, в което е музеят, и виновника за всичко – Бойко Борисов: „Ако попитате премиера Борисов какво е Тервьорен, сигурно ще се досети, че става дума за белгийската овчарка. От човешки материал и кучешки породи той разбира. Дори на Путин тъкмо овчарско куче подари. Но с това вероятно не само неговите познания ще се изчерпят. Малцина са наясно, че белгийската овчарка носи името си от 20-хилядното градче Тервьорен”...
Докъде ни докараха – пътепис за непосетен музей да четем!
Все пак – по-добре, отколкото да слушаме класическа музика – „ТРУД” добросъвестно ни предупреждава, че „Рахманинов предизвиква най-силен оргазъм”. В класацията по нестандартно въздействие на музикалната наслада след него били Селин Дион и Бах. Онзи, същият, с токатите и фугите...
Що така – Рахманинов начело! Къде остана споменаването на името Борисово? Поне ако се съди по тазгодишната преса, Рахманинов направо му диша прахта!

За догодишната – не знам...

Няма коментари:

Публикуване на коментар