вторник, 31 март 2015 г.

ВЕЧНА ПЪРВОАПРИЛСКА ПРОЛЕТ

в. "Стършел", бр. 3585/03.04.2015 г.

Понякога се чудя за какво са им на хората календари – ако се вярва на вестниците, у нас цари вечна пролет с повсеместни превалявания, а всеки ден е първи април!
Отваряме например “ПРЕСА”, даже няма нужда да отваряме – на първа страница под рубриката, която ни кандардисва “Вкуси българското”, научаваме, че “800 000 прасета влизат нелегално у нас”. Ужас! Почти милион прасета грухтят нелегално из милата родина, ушите ще ни изядат! По-внимателният прочит показва, че прасетата не са влезли на собствен ход, а във вид на разфасовки, което пък поражда размисли за почтените люде по митниците, но това вече не е толкова любопитно за читателя.
Междувременно “СТАНДАРТ” прославя нови методи на борба с битовата пре­стъпност – “Крадци връщат икони заради страх от Бога”. Двама бандюги задигнали икони от селската църква, но будна баба ги проклела, че “Господ ще ги прати в пъкъла, а в местната кръчма ще им спрат пиенето” и пред тези ужасяващи перспективи, особено втората, двамата върнали откраднатото!
Докато бабите вършат работата на МВР-то, МВР-то се старае да изкара някой лев – “Бръмбарите изкарали 136 бона от наеми” – уведомява ни стандартното издание. Как? Ами – агенцията за подслушванията “генерирала собствени приходи... от продажби на услуги, стоки и продукция...”
Каква продукция произвежда службата, чиято работа е да поставя микрофончета тук и там, и какви услуги продава – изданието благосклонно оставя да се сетим сами. А дали е така, както си мислим – кой да ти каже? Особено след като според “МОНИТОР” “Затварят прокуратура, за да не се срути”. Че прокуратурата се е разкламбичкала сериозно, знаем отдавна, но чак пък дотам... Слава Богу, оказва се, че става дума само за районната прокуратура в Кюстендил, и то не за институцията, а за сградата є.
Криминалната хроника продължава “ТЕЛЕГРАФ” с бойното репортажче “Българин бие лекари в Португалия”. Ами – така ще е, след като родните лекари емигрират – човекът се принудил чак до Португалия да иде, за да намери доктор, та да го смаризи!
Иначе – културните новини научаваме от “ТЕЛЕГРАФ” – “Замерват Бичето с тоалетна хартия и праз лук”. Става въпрос за концерт в заведение, където човекът с бичи артистичен псевдоним е пял. Питанката е кой идиот отива в заведение с ролка тоалетна хартия в джоба и връзка праз под мишницата, но може пък там да са ги раздавали срещу минимално заплащане, не знаем – не следим културния живот!
Така, в шеги, закачки, замерване с миризливи предмети, предоставяне на услуги и други, се събудихме с уводното заглавие на “ТРУД”: “Докато държавата се чешеше по главата, Цв. Василев продал за 1 евро 2 военни завода и телекома на България”.
Що само два – имаме си повече!
И защо за евро – ние нямаме ли си национална валута?
Но тези въпроси оставяме да задават професионалните патриоти, а ние нека си стоплим душицата с горещата новина от “ПРЕСА”, че “Московски стриптийз клуб свали цените за пенсионери”. Добре ще е нашите клубове да възприемат челния опит – ето и две препоръки: за да се насладят на шоуто мераклиите “трябва да носят документ, доказващ, че са пенсионери”, както и “кардиограма, с която да гарантират, че сърцата им ще издържат горещото шоу”.
У нас кардиограма няма да трябва – нашите пенсионери са най-здравите в света. Щом издържат на държавната порнография – колко му е един стриптийз!


Няма коментари:

Публикуване на коментар