сряда, 28 януари 2015 г.

НОСТРАДАМУС С МАРМАЛАД

в. "Стършел", бр. 3576/30.01.2015 г.

Мармалад - вчера, мармалад - утре, никога - мармалад днес!
Това златно правило от приключенията на Алиса в страната на чудесата очевидно се възприема поразително успешно от всеки, добрал се до управление на нещо в България.
Отваряме "24 ЧАСА" и четем поредното обещание на социален министър - "Калфин: След 20 г. пенсиите да стигнат 70% от доходите". Както обичаше да казва моят приятел Жоро от Голяновци след поредната чашка - "Който оцелее, ще закусва!".  Пропускаме дребната подробност, че след двайсет години ще попаднем в новото днес, когато със сигурност ще ни обещаят мармалада за след още двайсет.
Има и по-добри новини - спадът в цените на нефта започна да се отразява най-после и у нас - "След поевтиняването на бензина - девалвация на френската любов" - топли загорелите тираджийски душици "ТРУД". "СТАНДАРТ" пък пренебрегва крайпътните ласки и подхваща тънката тема откъм медицинска гледна точка - "Лекувай се с цуни-гуни" - съветва изданието. И допълва, че "С терапия "уста в уста" можем да пропъдим настинката на гаджето". Защо? Ами - защото "Разменяме 80 млн. бактерии с целувката". Като прочете това, на човек му иде да си увие муцуната с домакинско фолио.
Но срещу предначертанията на съдбата и целувката не помага. Отново "СТАНДАРТ" добросъвестно ни предупреждава, че "Нострадамус и баба Ванга вещаят Трета световна война през 2015 г.".
Обръщаме старите вестници и от миналогодишен "24 ЧАСА" научаваме, че "През 2014 година ще бъдат извършени покушения срещу четирима министър-председатели. Това ще предизвика международен конфликт на полуостров Хиндустан, който през ноември ще подпали Трета световна война."
Продължаваме из сайтовете и в Нострадамово пророчество във "ВСЕКИ ДЕН" от 2012 година четем, че "Светът е в паника от избухването на Трета световна война" - "След атентата на бургаското летище, ужас скова не само България, а и света. Астрологът, живял през 16 век говори за неизбежна война с Иран."
Малък разнобой между Ванга и Нострадамус има в предвижданията откъде ще започне глобалният конфликт - в някои прогнози се посочва абстрактно полуостровът Хиндустан, по-късно на преден план излиза Иран, миналата година бе Сирия, тази - Украйна... Има и хептен авангардно тълкуване - на "PIK.bg": "Когато над Европа има 28 звезди и държавата пред вратата є влезе, ще падне като Йерихон", гласи цитат от Нострадамус, чието значение до скоро никой не е разбирал. Днес, като се има предвид скорошното приемане на Хърватия в ЕС като 28-а членка на Съюза, цитатът придобива друго измерение...." Ние си знаехме, че разширяването на евросъюза не е на добро, ама чак пък толкова...
Но докато чакаме края на света, си имаме и своите малки радости - най-после българският законодател прозря очевидното - "След промяна в закона българските мачове вече не са в графата "обществено значими" и затова не се налага да бъдат излъчвани по обществена телевизия" - информира "ТРУД". Ей, от двайсет години даже тотото не включва български мачове в тиражите - те сега се сетиха! А на фона на сащисаните хора, размахващи по две сметки от енергото за един месец, "ПРЕСА" се опитва да успокои духовете с това, че "Ерос Рамацоти харчи ток колкото Дупница". Толкова щял да изпука за светлинни ефекти на концерта си през есента. Бедният Рамацоти, той откъде да знае, че единствените предсказания, които винаги се сбъдват у нас, са тия, на разпределителните дружества - още преди да измерят колко сме изгорили по празниците, предвидиха - "Идват с 15 % по-високи сметки за ток"...

И познаха - та оттатък! Нострадамуси ниедни...

Няма коментари:

Публикуване на коментар