сряда, 7 януари 2015 г.

ЗВЕЗДИТЕ СИГУРНО СА ПОЛУДЕЛИ

в. "Стършел", бр. 3573/09.01.20151 г.

Това, астрологията, е изключително точна наука! Всеки път, когато Уран влезе в Стрелец, ме предупреждават, че жена ми ще поиска да си сменим канапето и всеки път познават! На звездите трябва да се вярва - за да не се изправи човек неподготвен пред съдия-изпълнителя, покровителстван от злата планета Марс. Затова всяка година си изрязвам предсказанията от вестниците - да не ме изненадват ударите на съдбата.
Но миналата година звездите май нещо се побъркаха. Вадя пожълтялата изрезка от "МОНИТОР" и чета какво е разбрала от тяхното движение гледачката на Берлускони, Теодора:
"На първо място бих отбелязала, че ще започне увеличение на раждаемостта (Не започна). Въпреки многото трудности и скандали в енергетиката българите ще усетят благоприятни неща като намаление на цените на тока в по-нататъшен етап. (Повишиха го на два пъти). Ще се отблокират пари по европейски проекти в различни сфери. (Блокираха и останалите). Ще стартира проектът "Южен поток" (Не стартира, ами го спряха). "Бойко Борисов ще остане почти без партия, тъй като ще има още напуснали.(?!). Бареков ще успее да регистрира партия, каквато досега не е правена у нас. Той ще вкара в щаба си много жени и много кадърни хора, учили и доказвали се в чуждестранни институти и банкови среди, както и солидни българи на местна почва. Както и Красимир Каракачанов от ВМРО. Те ще приобщят и млади, които тепърва излизат на политическата сцена. (Те наистина излязоха - не от сцената, а от онази партия, каквато досега не била правена у нас).
А иначе Теодориното предсказание бе, че можем да спим спокойно - "Като цяло обаче България е богоизбрана и няма да бъде засегната до такава степен от катаклизмите". Тук няма да се упражняваме в остроумие, защото през годината небивалите наводнения отнесоха къщи, хора загинаха,  цели градове потънаха.
Феноменът Божидар Караджов, представен от "ПРЕСА" като ясновидец, който "Започва да говори пръв, не чака да му задават въпроси. И като приключи, хората не знаят какво още да питат", ни зарадва с книга, придружена с малка екстра - "криптограма, заредена с късмет". Само срещу десетарка можехме да научим, че "Кармично за 2014 година избори за Народно събрание не са заложени", "На Пламен Орешарски му е отредено да се задържи на управленческия пост до две години", както и, че "Правителството няма да бъде съборено от стачките, от бунтовете и от протестите. Омразата, която се насади в последните месеци, ще се уталожи и ще се размие полека", "ГЕРБ ще останат пасивни, като рейтингът им леко отива надолу, но остават втора политическа сила"... Да не говорим, че "Кубрат Пулев го виждам със световна титла", а пък "Коалицията ДПС-БСП няма да се разпадне, като ще продължават да имат подкрепата на Атака неофициално. БСП ще има лек ръст в рейтинга. Станишев ще се откаже от партията и отива в Европарламента и става фигура там"... Е, тук позна - все някой трябва да улучи нещичко в тая звездна бъркотия!
Все пак годината завърши оптимистично - "Близо 30% от обажданията за лекарска помощ в столицата били заради преяждане и препиване" - тържествено обявява в следновогодишния си брой "ПРЕСА".
С възторг отбелязваме, че при цялото това всенародно тържество имаме само един набит лекар по празниците.
Дето се вика - когато сме най-зле - така да сме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар