сряда, 17 декември 2014 г.

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ!

в. "Стършел", бр. 3571/19.12.2014 г.

По това време на годината наистина всичко е любов! Обичаме се, мама ни стара, та оттатък! Ето - отваряме "ТРУД" и научаваме, че "Жалостиви хора отнеха от ром гладна кобила и я гледат с любов". Кобилата даже си имала и профил във фейсбук, където хората пускали нейни снимки и отчитали за какво са похарчили дарените за издръжка на животното пари. Сега се чакат празниците, та благотворителните кампании да нахранят децата на циганина, на когото са отнели средството за препитание.
И животните са пропити от всеобщия повик към разбирателство - в "24 ЧАСА" четем с умиление "Как тигърът Мърдок не изяде Кофе Бабоне, а отиде да гледа рибките". Ей така - излязъл тигърът от клетката, огледал менюто в залата за посетители и като не му харесало, отишъл поне да погледа аквариума, който досега е гледал само през решетките...
Дори заловената специално за целта змия в Амазония е против взаимното изяждане - "Анаконда не ще да яде еколог, поглъща за кратко главата му" - разпространява еконовината "24 ЧАСА".
Единствен криминалният контингент нещо се ослушва - може би защото по празниците са му най-усилните работни дни. Както и на полицията, разбира се - за да си събира контингента. "Демби ухапал ченге при арест за дрога" - натъжава ни "ТРУД". Такива сме ние, хората - хапем се едни други, не като безсловесните твари Божии.
В духа на Коледните празници вървят и разпродажбите - "Продават дядо Добри за 2500 лева в съда" - радостно съобщава "СТАНДАРТ". Е, след прочита става ясно, че се продава не добрият стогодишен старец, а само негов портрет, но първата ви мисъл бе, че са го погнали съдии-изпълнителите за неплатено парно, нали?
По Коледа стават чудеса - и открития се случват! "Борисов намери Исус Христос" - бърза да ни зарадва "ТРУД". Е, с помощта на гардовете от НСО, разбира се, които му открили иконата в една от стаите си, няма сам да тръгне да търси Бога - има си държава да управлява!
И то не каква да е държава - вече си знаем колко трябва да є платим, за да живеем в нея! "ТРУД" публикува касова бележка, съставена от експертите от Института за пазарна икономика, според която "Държавата струва 4579 лв. на всеки българин". От които - 26 за наука, 122 - за лихви по държавните борчове и 224 - за издръжка на администрацията...
Скъпичко излиза, но ние държавата си я обичаме и за нея сме готови на всичко!
А по света науката напредва с гигантски крачки - полетът към Марс става все по-близка реалност! Вече е открито и алтернативното гориво за тоя полет! Само че трябва да се произвежда на по-отдалечено място, защото става дума за построяването на "Завод за преработка на фекалии". Според информация на "СТАНДАРТ" учените са се спрели на Луната като най-подходяща локация. "Те предложили на бъдещата лунна база да се изградят промишлени мощности за преработка на фекалиите на астронавтите в гориво за космическите кораби". Пропуснато в информацията е колко народ трябва да се закара до Луната, за да снабдява заводът със суровина. А също - дали пътешествениците из Космоса няма да могат сами да си дозареждат космическите апарати.

Но ние си знаем и от книгите, и от песните - че един ден и на Марс ще цъфтят ябълки. Откъде ще се вземат - вече също знаем...

Няма коментари:

Публикуване на коментар