сряда, 29 октомври 2014 г.

НА ОРУЖИЕ!

в. "Стършел", бр. 3564/31.10.2014 г.

Нещо хич не се кльопаме помежду си напоследък, само си пречим един на друг. И си решаваме проблемите, както точно диагностицира електората "СТАНДАРТ" - "Станахме Дивият Запад. Вадят ножове и пистолети на улицата".
Което си е вярно - вярно е. И не само на улицата - "Гръмнаха 15-годишен в училищен двор" - сухо хроникира "ТЕЛЕГРАФ". Хлапето играело футбол и вдигало шум - как да не го гръмнеш!
Въоръжава се нацията - както и да го погледнеш, очевидно се готви за война и глад. Или само за едното - не се знае точно за кое. Във всеки случай - шофьорите ходят на работа въоръжени. Шофьор на камион отнел предимство на някакъв, "след кратка разправия 51-годишният мъж с леката кола извадил патлака и без да му мигне окото, прострелял 56-годишния си опонент от камиона" - резюмира случая "СТАНДАРТ". В същия брой - аналогичен случай - софийски шофьор на маршрутка пък се ядосал на неправилно пресичащ тип и извадил пищов, за да се научи как се минава на зелено. Любопитното е, че "Тъй като не е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата, не е  с отнета книжка и отново има възможност да превозва хора".
А който си е забравил пищова вкъщи - сам си е виновен - тогава пък по него стрелят! "Родео с куршуми на пъпа на Пловдив" - четем още в следващия стандартен брой. Катаджиите решили да спрат нарушител, той дал газ и опитал да изчезне, но тъй като катаджийската кола му пречела, се опитал да я изтика от пътя, те пък се ядосали и взели да му гърмят по гумите насред града на седемте тепета (нито едно тепе не е пострадало).
Това, полицията, напоследък и тя никак не си поплюва - отваряме "ПРЕСА" и с възторг четем за нов неин успех - "Хванаха българин с 13 крадени кокошки в с. Мечка". Тук чудесата са три - първо, че са хванали някого, второ - че е българин, и трето - че в многострадалното село все още има нещо за крадене!
А иначе животът си тече по старому - според "МОНИТОР" "Осъдиха условно каруцар, захапал полицай". На една година условно с три години изпитателен срок. Предполага се, че потърпевшият вече си е купил календари за три години напред, за да знае кога отново ще може да ухапе униформен, без да влезе в затвора.
Това, което е позволено на каруцарите, не би трябвало да бъде позволено поне на професорите, но ето, проф. Божидар Димитров скромно признава пред "БЪЛГАРИЯ ДНЕС" младежки прегрешения - "Късах глави на живи риби"!
В цялата тази мрачна картина светъл лъч внася "ПРЕСА" - "Радост за народа. Митническа милост за домашната ракия" - митничарите преценили, че е загуба на време и чернодробни клетки да проверяват наред селските казани, така че, братя - варете на воля!
А "ТРУД" претворява в дела стария виц за ютията, която не трябва да се включва, за да не започне да предава парламентарния контрол - "Парламентът наднича от смартфона". С безплатно приложение вече можело да се проверява от кревата какви законопроекти се внасят, какъв е дневният ред, депутатските питания и всякакви други пикантерии...
Но стига с тая политика - в живота има и непреходни културни ценности - добре че е "БЪЛГАРИЯ ДНЕС", та да ни го напомни - пловдивска моделка "отново ще се докосне до едно от най-големите културни богатства на Съединените американски щати - задника на Ким Кардашиян"!

Чак пък толкова да е голям - не вярваме, но щом го пише във вестника, сигурно е вярно...

Няма коментари:

Публикуване на коментар