сряда, 10 септември 2014 г.

НЕ БИЙТЕ, БРАТЯ БЪЛГАРИ!

в. "Стършел", бр. 3557/12.09.2014 г.

Със застудяването хората се поизнервиха - може би от непрекъснатото напомняне, че ще им строшат фара с новите цени на тока.
Първи симптом на злокачествено изнервяне е прогресиращата амнезия (за тия, които не си спомнят думата - тя означава, че някой нещо не си спомня).
"ДУМА" поради липса на други политически противници (знае ли се с кого ще се наложи да се съюзяваме след изборите), громи служебното правителство - "Направете нещо": Традиционно по детски щастливата физиономия на служебния премиер Близнашки напоследък взе да се поизопва... Удря го нещо на мрънкане и самоожалване. "Изстискваме бюджета. Откъсваме от залъка на цялото общество. Държавата вече не е същата..."
Че държавата не е същата след управлението на партията, чийто орган е вестникът, не е. Любопитното е, че все пак в бюджета е останало нещо за доизстискване. Хич, бива ли така да са пропуснали някакви пари за усвояване! И това ми било експертно правителство!
Втори симптом на всеобщото изнервяне е, че хората започват да пият, за да забравят, че са нервни. А, вече поуспокоени, си тръгват да се приберат при любимата. При което им се случват случки... "МОНИТОР" съчувствено ни съобщава как в Хасковско "Пиян открадна кола и изпадна от нея в движение". Пияните, както знаем, Господ ги пази, а виж, колата се обърнала в канавката с всички неприятни за нея и собственика є последствия...
Една кола по-малко в движение - може би един спасен живот повече! Защото третият симптом на всеобщото изнервяне е, че колите започват да преследват пешеходците и да газят на месо! "Газят по 10 души месечно на зебри в София" - отчита преизпълнението на месечния план "МОНИТОР".
Като не се обръща внимание на симптомите - мелето започва! Ще се избием едни други, братя българи!
"ТВ екип пребит в пернишка дискотека" - четем в "СТАНДАРТ". Екипът отишъл със скрита камера и си напазарувал дрогица, след което го усетили, и по стара пернишка традиция, го набили. Ало, екипа, хич, бива ли така, бе, след като според вестника "Помещението е общинска собственост. То е отдадено под наем като партиен клуб на Движение "Гергьовден", защото неговият местен лидер е общински съветник." - това вашето си е чиста политическа провокация срещу предизборната коалиция с премиерски амбиции!
Тихомълком отупаха и екип на bTV, отишъл да снима телефонни измамници, пиян полицай гърмя в блока си, а жена му смаризи дошлите да видят кой стреля негови колеги, но не само това - почнаха вече да бият и по високите етажи - "Футболист разби главата на губернатора на Враца" - ужасени четем в "МОНИТОР". Нищо работа - само седем шева, но така ли трябва да се отнасяме с висшите органи на местната власт! Добре поне, че футболистът, който си имал в МВР-то папчица за кражби и сбивания, не е от висшата лига, та да му се размине!

Ало, здравната каса, задават се избори, може ли да отпуснете поне по блистерче транквиланти на глава от населението, че както е тръгнало, ще се избием без време!

Няма коментари:

Публикуване на коментар