сряда, 24 септември 2014 г.

АБЕ, ВИЕ У РЕД ЛИ СТЕ?

в. "Стършел", бр. 3559/26.09.2014 г.

Не, не се будалкам - съвсем сериозно питам - пиете ли си хапчетата?
Очевидно кампанията върви доста нервно, вижда се, че лидерите се притесняват, че съвсем неуспешно намаляват процента на гласуващите и започват да се държат неуравновесено - в най-мекия смисъл на думата.
"БСП предлага помощите за бедни в натура" - цитира "акцент от управленската програма" на Лявата България "СТАНДАРТ". Дотук - добре, сигурно има и някаква друга мисъл зад идеята да се обявят обществени поръчки за наши фирми. Но кой знае защо в "24 ЧАСА" ден по-късно се натъкваме на странната констатация: "МВР: Купуват се гласове с брашно, бира и кокошки". Има ли нещо общо или не - казва ли ти някой! Не говоря за публикациите, а за констатациите!
"Атака" не разчита на случайни публикации - тя сама си пише текстовете и почтено си плаща, за да ги публикуват без злонамерени тълкувания. Напразно - "ПРЕСА" е известен като коректният вестник! И коректно публикува изявлението на г-н Сидеров, че "нашите управници ни вкарват във война с Русия, и (...) че президентът Плевнелиев на срещата на НАТО в Уелс е обещал България да стане команден център на НАТО и оттук да се подготвят военни действия срещу нашата освободителка"
Въпросният президент - враг на мира, православието и всичко останало, което можете да си представите, съвсем коректно е заклеймен на първата страница на всекидневника - "Плевнелиев би звънеца, 4 деца припаднаха"... Злодей, разбирате ли!
Лидерите на ДПС пипат внимателно и гледат да не правят глупости, поне публично, но евентуалните им противници се стараят и вместо тях - "Борисов и кандидати на ДПС на кушия в "Паламара" - четем пак в "ПРЕСА". Експремиерът Б. Борисов присъствал "като личен приятел на домакините" и връчил на победителя в кушията "500 килограмово теле и 1000 лева". Предполага се - от държавната субсидия. Освен това се чествал и "сюнетът на внучетата на Бейзат Яхя" - общинския лидер на ДПС. Загадката около това, кой точно е домакинът, се изяснява към края на кратичката информация - "Сред домакините беше шефът на "Лукойл" Валентин Златев"...
Но ДПС ще бъде извадено от управлението - това е абсолютно сигурно! Самият почетен гост го е казал на 500-килограмовото теле!
Единствената коалиция, включваща хора, никога не управлявали, никога не крали, никога власт не мирисали (като се изключат коалиционните партньори начело с партията на четири пъти невинният бивш столичен кмет Софиянски), съвсем демократично още в началото на юли изпълни повелята на лидера си от 30 май (цитираме по "СТАНДАРТ"): "...аз съм в политиката, кандидат за министър-председател"... и месец и половина по-късно на заседание на висшия партиен орган въпросният лидер "получи номинации да води листите във всички области... Освен това единодушно се прие Николай Бареков да бъде номинацията на партията за министър-председател"...
И патологията не закъсня - въпросният г-н Бареков започна да се подписва (включително в писма до Председателя на Европейската комисия) като "кандидат за министър-председател"...
Транквилантите в милата Родина очевидно са на привършване - получих сърцебиене, когато в "ДНЕВНИК" прочетох, че "Митрополит Галактион "ръкоположи" Борисов за премиер": "И по законно славянски, както винаги се обръщам, наречемна го министър-председател. Това е църковно славянска дума, когато ние извършваме наречение за ръкоположение в епископство на даден архимандрит..."

Ама наистина - вие сериозно ли мислите, че сте у ред? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар