четвъртък, 18 септември 2014 г.

СЛАВАТА НИ ДИВНА...

в. "Стършел", бр. 3558/19.09.2014 г.

Къде с букет цветя за учителката, къде - с десетачка за пострадалите от наводненията в шепичка - изпратихме децата в училище.
И от първия учебен ден започна възпитателният процес - по препоръка на просветния министър, празникът мина "Без политици на 15 септември" - поне така уверява "СТАНДАРТ".
Идеята никак не е лоша - като се има предвид какви хора според вестниците решават съдбините на държавата!
"Мая Манолова пуши на закрито" - компрометира кампанията на бившия зам-председател на Парламента "ВСЕКИ ДЕН".
Като не свариха да отменят закона против пушенето, хак им е - да ги компрометират! И хич да не припарват до училищата - там бъдещето на Родината спазва забраната и не пушляви поне в класните стаи! Минете утре край някое училище - всички пушат на двора, под баскетболните кошове! Ако училището има ограда - подпрени на оградата, откъм подветрената страна.
Браво, мили деца, във вас ни е надеждата!
Каквото и да си говорим, хубаво е да си депутат, мама му стара! Отваряме "СТАНДАРТ" и научаваме, че "Угодиха на депутати с жени"!
Тъкмо да решим, че става въпрос за мрежа, доставяща екзотични красавици за нуждите на народното представителство, и в дребния шрифт се натъкваме на разочароващото уточнение, че ставало въпрос за така наречения от вестника "полов баланс" в Европейската комисия...
При това положение, когато никой не му угажда по тънката част, очевидно на човека остават само едно-две от основните удоволствия - да хапне и да пийне. "ВСЕКИ ДЕН" отбелязва добросъвестно: "700 бона изплюскаха депутатите за година"!
И резултатите не закъсняха!
Голямото плюскане си носи и големите последици! Отново всекидневният всекидневник е на бойния си пост, за да ни информира, че "Депутати се продрискаха"!
Има и снимки на двама от пострадалите, с доста доволни физиономии, защото хитро приложили традиционното българско средство - "ударно количество мастика спасило положението".
Миризливото материалче продължава с политически новини - "някои от социалистите не се появиха на пленума на БСП тъкмо защото им било трудно да вдигнат тяло от тоалетната чиния"...
Ние си мислим, че партийните форуми се провалят от вътрешни борби между различните идейни течения, то какво било...
Предполага се - потресен от сполетялото ни предизборно рядко щастие, "Здравният министър предписа узо на корем" - загрижено препоръчва "ПРЕСА".
Още е топличко, рецептата, както биха рекли дипломатите, се приема с благодарност и въодушевление!
Само трябва да внимаваме, че след такава профилактика човек става излишно доверчив, а на нас не ни стига предизборната кампания, ами и "Измамници от три континента звънят и лъжат бабите у нас". Поне така твърди "ТРУД". И допълва, че "Старица получила есемес от Никарагуа, друга - от Конго"...

Носи се славата ни дивна на наивници из цял свят - не е зле да се замислим дали няма и някакво основание...

Няма коментари:

Публикуване на коментар