сряда, 14 май 2014 г.

ОГНЕНИ ТРИБУНИ И МАЙМУНИ

в. "Стършел", бр. 3540/16.05.2014 г.

По Гергьовден една легенда обиколи всички медии - имали навремето циганите голямо царство, но го изгубили и затова сега се скитат по света... Не само циганите - оказа се, че ние, българите, сме имали цяла империя! Не на хиляда и триста, не и на две - на цели осемнайсет хиляди години! Така поне твърди пред "НОВИНАР" г-н Стамен Стаменов, представен като председател на Международната асоциация на феномените: "Българите са имали огромна държава. Тя е била империя преди над 18 000 години.... Българите дори са научили съвременния свят да носи панталони, тъй като преди това този феномен е бил непознат." Досега си мислехме, че панталоните са нещо като дреха, но очевидно сме били в дълбока заблуда - и те били феномен! Цял живот да ходим с феномени на задника, а да не подозираме! За съжаление "В момента световната мафия в лицето на разни тайни и полутайни общества са си направили стратегически план до 2029 г. българският етнос да бъде ликвидиран. На световната мафия є трябват земите ни."  
Има ли надежда? Има, разбира се - висшите космически сили! "Те имат бази тук, но те никак не са доволни от нас и това, което показваме"...
Какво показваме? Показваме, че не можем да се траем и гледаме едни други. Кандидатът за евродепутат г-н Александър Симов с огнени думи громи в "МОНИТОР" опонентите на издигналата кандидатурата му партия. Шеги, закачки, клетви към изплагиатствания предизборен клип, упражнения на тема "мангуста" (животинка, използвана не особено сполучливо като символ от опонента) - "Изборът на мангустата има и геополитически проблем. Големият въпрос е защо точно такова евразийско животно изскочи от съзнанието на Кънев?" "Да не би РъБъ да почва да гледа към Азия?"... В помощ на борците с плагиатството, това "РъБъ" го измисли Иво Инджев, даже написа цяла книга за социалистическия президент с такова заглавие, но в борбата и малката кражбица помага! Огненото антрефиленце завършва с цитат от Киплинг - "Но карай да върви, ти си прав - такъв е маймунският ни нрав..."
Не виждам защо да ни харесват висшите космически - готови сме така да напопържаме сънародника, та у джигера да го смъдне, само и само да се харесаме на началството и електората!
Друг кандидат за европеец, г-н Ангел Джамбазки, в интервю за "ПРЕСА" също дава своя принос към взаимното озлобление - "Не знам дали има селски, но със сигурност има либерален фашизъм - на една група рошави персони, чийто хабитат са жълтите павета, живеят над нещата и гледат с презрение народа си"... Това, за рошавите, най впечатлява. След пълната изборна победа - очевидно прическата на г-н Джамбазки ще стане задължителна за цялото мъжко население. Но милата родина е тясна за новия европеец - като подстриже непослушниците у нас, очевидно се готви да отиде да стриже и други страни и народи: "След като светът трябва да е шарена черга, няма лошо тази черга да се развява и от Айфеловата кула, за да видят на живо многообразието." От което следва логичното заключение, че "Циганският въпрос е европейски въпрос". Това - тъй като в интервюто авторката деликатно напомня на професионалния патриот, че "В рамките на кампанията се обявихте за свещеното и неотменимо право на българските роми да завържат коня си на Айфеловата кула".
За ромите се сещаме само по избори и когато ни трябват за някакво шоу. "24 ЧАСА" рекламира новото риалити на една от телевизиите, в която, макар и без конете си, "двама ромски участници за първи път излизат в чужбина и гледат Европа със (забележете) зяпнали очи".
Как зяпва око - знаят само българският вестникар и, предполага се, ромите.

А как се става евродепутат - очевидно с друго зяпване, може би - зеене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар