сряда, 21 май 2014 г.

МИЛИОН И ЕДНО ЖЕЛАНИЯ

в. "Стършел", бр. 3541/23.05.2014 г.

Позатопли се времето, средата на месеца превали и пролетно избуяха милион и едно всякакви мераци и желания!
"Жени се биха за красавец в Сливен" - ведро съобщава "СТАНДАРТ". Ах, любов, любов... Вестникът деликатно спестява имената на пострадалите и обекта на техните желания, но можем да се досетим, ако погледнем "24 ЧАСА": "Бареков обеща повече жени във властта".
Ех, лудо-младо...
Старите муцуни залагат на стари номера - "Борисов обещава безплатен газ" - информира "ТЕЛЕГРАФ", а според съседната дописка "БСП ще променя пенсионната система". В "СТАНДАРТ" "Хюсменова ще се бори за равноправие", а "Калфин зове за равнопоставеност", в "ТРУД" "Йотова мисли за родния интерес"...
Интересът клати феса - знае се отдавна, затова "Роми в Лом искат по 100 лева за глас" - делово съобщава "ПРЕСА". Да не говорим, че "Партии обещават узаконяване на къщи"...
След неделя очевидно освен повсеместни превалявания се е задало повсеместно благополучие и благоденствие!
Дори на някои места вече е дошло! "50 млн. евро плават към България" - радва ни "ТЕЛЕГРАФ". Очевидно финансовият министър от радост не е имал възможност да дочете информацията, според която това са парите, които евентуалните туристи с луксозните круизни кораби евентуално ще похарчат у нас, въпреки че "Наши и чужди джебчии дебнат пасажерите", защото обнадеждено дава интервюта за вестника:  "Чобанов: Бизнесът излиза от стреса". Ами - така си е, джебчиите няма да си вложат парите в офшорки, ще си ги изпият тук и така ще дадат нов тласък на родната индустрия! Малко притеснително е антрефилето на вътрешната страница, че "Изядоха оборската тор в Кюстендилско", но ако се прочете внимателно, ще разберем, че става въпрос не за масов глад, а за масово отглеждане на нов вид домашни животни - "Червеи носят 20 бона печалба". При това - субсидирани от толкова одумваната Европа!
Бобът не ни е субсидиран, затова според същия всекидневник си го внасяме от Китай - "Садим 10 пъти по-малко боб"... Купувал съм си добруждански боб от Египет, Киргизстан и неясно отпечатана на етикета държава - защо добруджанският боб да не е популярен и в Китай! Ей го къде е! Малко по-скъпичко излиза, но пък и за това си има лек - като не стигат парите, хората начина са го измислили! "Мъж иска цигара с пистолет" - споделя челния опит "СТАНДАРТ". Закъсал за цигари човечец си поискал от спрял шофьор и когато той му отказал, се ядосал и извадил пищов. За негово нещастие си нямал и патрони, та отнесъл голям бой, преди да дойде полицията.
Сега ще го съдят, но и в това можем да намерим положителна новина - "Ще строим нов затвор до София" - тържествува "ПРЕСА". Е, на това му се вика реиндустриализация! Ново строителство, нови работни места, нова инфраструктура - чудесно ще е за отчитане и снимка пред завършения дворец на справедливостта преди поредните избори!
Да не говорим, че нещастникът с празното пищовче там може да се снабди със съвсем истински - един вече се уреди! "Свиха пищова на психолога на затвора" - твърди "ТЕЛЕГРАФ". Странното е, че не подозират затворените там за по няколко години професионалисти, а някой от строго проверяваните надзиратели, но човек никога не знае кога ще се обърне палачинката и ще се окаже откъм по-заключената страна на вратата!
И тъй като задалото се повсеместно благоденствие очевидно е неизбежно, "МОНИТОР" бърза да ни запознае с новините от световното гастрономично пространство - да не би новостите да ни заварят неподготвени - в американския щат Айова отглеждали "Прасета с вкус на уиски".

Хей, живот, здравей, здравей! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар