петък, 30 август 2024 г.

ВДИГАМЕ БЯЛО ЗНАМЕ

 в. „Стършел“, бр. 4066/30 август 2024 г.

Такива ми ти работи – втасахме я, вече и официално вдигнахме бялото знаме!

Борбата с джендърството, джендърите, джендърологията и техните производни доведе до неочакван резултат – „Невероятно, но факт: появи се нова сексуална ориентация, превърна се в тренд!“ – информира за последните писъци на джендърмодата „ТЕЛЕГРАФ“. Поредната нетрадиционна ориентация има трудно запомнящо се име – „абросексуалност“ и е любопитна с това, че „Абросексуален е човек, чиято сексуалност се променя с времето. Едно лице може да бъде привлечено от различни полове в различни периоди от живота си“...

Новото откритие набира популярност – „Все повече хора се откриват в нея, благодарят на социалните мрежи за самоопределението си“...

А ние си мислехме, че тия хора са просто долни свалячи, които не подбират, а карат наред...

Бай, бабо, да не ни среща абросексуална мечка!

Не абросексуален, а банален „Онанист обикаля София на колело“ – научаваме от последната страница на телеграфното издание. За невярващите – има и снимка на маниака в действие. Имало и клипчета, увековечили майсторството на велосипедиста, но поради разбираеми причини в хартиеното издание няма как да бъдат показани. „Жегата не може да бъде оправдание – първият клип е от април, вторият от май, а третият е от „жегите“ – уточнява всекидневникът.

За това ли направиха велосипедните алеи?

За една друга опасност ни светва „24 ЧАСА“ – „Миризмата на нова кола може да докара рак“!

Особено през лятото миризмата ставала особено опасна – заради жегите вредните вещества се разхвърчавали по-активно.

Новината едва ли ще стресне купувачите на нови коли, но поне може да служи за утешение на тези, които не могат да си ги позволят.

Междувременно многострадалното БДЖ е на път да хвърли белия пешкир на ринга и да напусне безславно релсите – „Пътници бутаха влак на излизане от Пловдив“ – цитираме заглавието на „24 ЧАСА“, но и в другите вестници е почти същото. Локомотивът запецнал на място, от което не може да стигне до жицата с електрическо захранване, някой предложил на майтап да го бутнат, за да тръгне, свикналите на всичко пътници взели майтапа насериозно, слезли, напънали се и избутали локомотива напред...

Сигурно заради тоя случай „ТЕЛЕГРАФ“ се опитва да ни вдъхне малко оптимизъм с „БДЖ минава на рейсове“.

Ако следващата седмица прочетем някъде, че бързият влак София-Варна е спукал гума край Горна Оряховица, няма изобщо да се изненадаме.

И за да бъде резилът пълен, в смисъл общонационален, и най-високият пилон на Балканския полуостров отново се изложи – „Само бялото остана да се вее на пилона в Рожен“ – алармира „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.

Лошо знамение – вятърът пак е разкъсал знамето, като този път от трикольора е останала само бялата ивица, която сега се вее гордо на сто и единадесет метра височина – да не би някой да не ни забележи резила.

Вдигнахме, братя, бялото знаме – и в прекия, и в преносния смисъл!

Няма коментари:

Публикуване на коментар