петък, 2 август 2024 г.

БОРИСОВ СЪС САЛАТА

 в. „Стършел“, бр. 4062/2 август 2024 г.

Това, глобалното затопляне, не прощава никому! Според учените при температура над 42 градуса човешкото тяло започвало да дава заето и мозъкът подавал странни команди към останалите му чаркове. Доказателства започваме да откриваме на все повече места, особено в централната преса.

Разширяването на столичната улица „Опълченска“ доведе до откриването на нови дървесни видове! Досега наивно вярвахме, че дърветата са широколистни или иглолистни. Но според информацията на „ТРУД“ в София вече ще се засажда и съвсем непознат вид – тъй като заради разширението щяло да се наложи изсичането на дървета, „на тяхно място ще бъдат засадени нови, както и нови компенсаторни дървета“...

Със сигурност компенсаторното дърво ще предизвика интерес сред световната научна общност – ще идват делегации и туристически групи да се снимат пред него, изследователи ще го изследват,  трудове ще се пишат – рядко напоследък се открива нов дървесен вид!

Трагедиите в прегрялото огледало на пресата непринудено се превръщат в трагикомедии - „Бивш шеф на разузнаването с нова версия за трагедията в Елин Пелин“ – твърди в заглавие „СТАНДАРТ“. Сигурно ви е интересно каква е версията? Ами – версията е, че няма версия – „По думите му при такива инциденти е трудно да се стигне до обосновани изводи“...

По-странен е може би само коментарът за „ТРУД“ на синдикалист-огнеборец: „Пожарникари гасят огнения ад по тениски, масово нямат нови дрехи“. Не става дума за обикновени дрехи – екипировката на хората, които спряха пожарите из страната, вече била така износена, че била неизползваема!

И все пак – макар и по тениски – пребориха се! Ами следващия път?

Със сигурност климатиците в сградата на Народното събрание работят – там депутатите са с костюмчета, а не по тениски. Но прегряването по пътя към сградата, на която не пише нищо за съединението и силата, а е с изчегъртани комунистически символи по стените, явно е голямо и доста народ дава фира.

В интервю за „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ депутатът Етиен Леви „с огорчение призна, че се е наслушал на неприемливи обидни квалификации по свой адрес като „мръсно еврейско лайно“, „Скапан чифут“ и други, откакто е в парламента, но „мръсотията, подкована от невежество и простащина, е разбираема“, въпреки че: „Аз съм нов в парламента, за мен той е свята институция, възпитан съм на уважение към него, а като попаднах вътре, видях един зоопарк, пълен с дюдюкания, подмятания и просташки манталитет“...

Ами – такива си ги избираме. Ще речете – каквито избраниците, такива и избирателите? Само че ще сбъркате. По-скоро – каквито са съставителите на партийните листи, такива са и избраниците им, за които ни карат да гласуваме.

Един такъв съставител, притеснен от видяното и чутото от него в парламента, взе да подава команди за заден ход: „Борисов: за 4 г. си казахме всичко лошо, да се смирим. Вече съм мека топлина.“ – резюмира в заглавие изявлението на началството на ГЕРБ „24 ЧАСА“.

Чудо! Авторът на безсмъртното политическо откровение за тъпата кърджалийска еди-каква си председателка на Народното събрание минава в друг полк! Вече щял да бъде мек, топъл, речено поетично - бял и добър!

Злонамерените тълкуватели на политическите декларации със сигурност ще открият в думите на г-н Борисов известно продуктово позициониране, но ние не сме такива хора.

Но все пак – с ръка на сърцето ще ви кажа, че с известно злорадство  очаквам деня, когато в кръчмата ще чуя поръчка:

- Една голяма Борисовка с шопска салата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар