петък, 8 март 2024 г.

НЕ СИ БЪРКАЙТЕ В НОСА!

 

в. „Стършел“, бр. 4041/8 март 2024 г.

До вчера бъркането в носа бе едно от малкото безплатни, безобидни и сравнително здравословни забавления на човечеството. Само че – до вчера.

Днес вече е друго – „Бъркането в носа води до Алцхаймер“ – предупреждава ни „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. Австралийски учени доказали, че по тоя начин си вкарваме вредни паразити. Гадинките „прояждат мозъчните стени и отварят широко вратите пред дегенеративното разстройство“.

Бррр! Да не говорим, че „За съжаление, не е измислен метод, подобен на колоноскопията, който вади паразитите от червата през задния изход. Влязат ли бактериите в черепната кухина и отключат ли алцхаймера – пътят е само един“...

Прочетеното дотук няма как да не ни наведе на мисълта, че част от списователите, прехранващи се покрай пълненето на вестникарски страници, прекаляват с вредния навик.

„Влак уби жена и обърка разписанието“ – информира ни „ТЕЛЕГРАФ“. Кое от двете е по-голямата беда – авторът оставя на читателите да преценят. А на мен това ми напомня за един епизод от „Швейк“, в който недисциплиниран войник застрелва изтормозилия го офицер – „Куршумът минал през капитана и отгоре на всичко направил беля – счупил мастилницата и тя оляла полковите книжа“...

Мастилници отдавна вече няма, днешната младеж даже не знае какво означава думата, но оливането си остава, даже май ще пребъде.

С анализа на г-н Александър Симов „Политическите вампири и смъртта на Навални“ в „ДУМА“ може да сме съгласни, може и да не сме съгласни, особено с твърдението, че „после Акунин (писателят Борис Акунин, руски емигрант, яростен опозиционер на Путин – б.м.) бързо взе завоя като разбра какви са мрежите, които инвестират в Навални и започна да го въздига като знаме на руската промяна“... Значи, задължително е да си платен от някого, за да не си съгласен с Путин!

По-интересен е един абзац към края, в който се описва военната ситуация – „Руснаците превзеха ключовия град Авдеевка и почти изчистиха Донбас от украинската армия“.

Изчистиха? Чакайте да се разберем – изчиства се армия, окупирала чужда територия. Според всички географски и политически карти Донбас е в границите на Украйна. Тоест – доблестната руска армия прочиства украинската територия от укрите и хохлите, така ли? Ами – така излиза, поне  според г-н Симов... Само че не го е написал с тези термини, разчита на общата ни култура.

А на страниците на „ТРУД“ неуморният проф. Овчаров използва нездравото ни любопитство към някои работи, за да ни приобщи към чистата наука и пробуди у нас любов към историята. В „Археологически секс скандал скарва България и Италия“ професорът компетентно ни въвежда в тайните на едно от тракийските светилища – пещерата „Утробата“: „Пещерата е била избрана като място и после оформена от хората така, че да е с идеална ориентация юг-север, като входът е от юг. В предната част на тавана и по оста на кухината е била доизсечена съществуващата естествена цепнатина, през която точно в 12 часа на обяд слънчевите лъчи проникват и се проектират върху скалната повърхност във форма на фалос, чиято дължина зависи от годишния сезон...“

За любознателните има и снимка – „Слънчевият фалос бавно пълзи към вътрешността точно в 12 часа“.

Запознат с тази теория нещастен италиански политик опи­тал да я сподели със сънародниците си, което предизвикало бурна реакция сред италианските феминистки. Особено сред представителките на най-големия италиански синдикат, „чийто произход е свързан със социалистическата и комунистическата партия“.

Гиди гадни комунисти-феминисти!

А вие не си бъркайте в носа, поне докато не са измислили онова, обратното на колоноскопията, за промиване на мозъка!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар