събота, 23 март 2024 г.

КОТАРАКЪТ В ГАЩИ

 в. „Стършел“, бр. 4043/22 март 2024 г.

Детските приказки вече не са това, което бяха! Котараците едно време се размотаваха с чизми, носеха шпаги и дори се опитваха да подражават на Антонио Бандерас, а днешните събират прахта в библиотеките.

И народната любов, разбира се!

„Вълнение в Пловдив и Фукуяма заради две котки – нашата аха да я изгонят от библиотеката, японската разнасяла отрова“ – информира ни „24 ЧАСА“.

Японската цопнала в казан с опасни химикали и затова изобщо няма да я доближаваме, за да я разглеждаме, виж, нашенският котак, наричан на галено Жорко, за малко да предизвика граждански размирици в града на тепетата! Животинката се заселила в пловдивския храм на знанието, предполага се – защото през зимата там е топличко и тихо, и тъй като библиотеките нямат много общо със зоологическите градини, директорът опитал да я разкара. Това будното гражданско общество никога няма да позволи! „Три петиции бяха пуснати в защита на животното. Първата се казва „Книга с котка“ и до момента е подкрепена от 10 423 души“ – твърди всекидневникът. Но има и по-хард реакции – „Другата е под надслов „Чао, директоре“ с 3735 души. Последната е „Оставка на директора! Ние сме с Жорко!“ и за два дни в нея са се подписали 1519 души“.

Очевидно според будната ни общественост библиотеките без директори могат, но без котки – не...

Котаракът Жорко вече се уреди, а принц Хари уреди гащите си – „Безценно: застраховаха гащите на принц Хари за един милион!“ – въвежда ни в потайностите на аристокрацията „ТЕЛЕГРАФ“. След купон в Лас Вегас принцът по някаква причина ги загубил, но будна ласвегасчанка ги съхранила и след това коснала за 250 000 долара. Щастливият нов собственик ги превърнал в музеен експонат на клуба си и гордо заявява: „Похарчих много пари за тези гащи, но си заслужава. Не са прани, в оригинално състояние са от нощта, когато ги е събул. Това е едно истинско бижу от кралското семейство и хората са развълнувани да дойдат тук и да ги видят“.

Третият кит, на който се крепи вестникарската популярност, са ясновидците. За съжаление още древните са забелязали, че изреченото отлита, но написаното остава. Остава черно на бяло и пророчеството на гадателката на Берлускони в „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ – „Иде новото начало! Бербатов и Стилиян ще управляват“. Става въпрос, разбира се, за конгреса, който развълнува обществото повече, отколкото размислите и страстите около ротацията в кабинета. „Един от големите фаворити е Мишо Касабов. Бербатов и Стилиян Петров обаче ще са следващите ръководители на нашия нов футболен съюз. Това ще се случи, но на този етап като балотаж“...

Както се казва в такива случаи – какво изключително несъвпадение!

А за тези, които не се вълнуват от котараци и гащи, от футбол и гадателки, „ТРУД“ непринудено прославя непобедимото руско оръжие: „Съветска бомба унищожава украинската отбрана“ – радостно тръби трудовото издание. Бомбата, останала още от времената на Съветския съюз, правела кратер 15 метра, унищожавала  два квадратни километра наведнъж и отгоре на всичко „Москва разполага с неограничени запаси“.

В следващите броеве можем да очакваме и нотите, и текста на „Красная армия всех сильней“.

А ако искате да разберете какво се случва в България днес, не бързайте да го търсите в „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ – в него преобладава международната тематика. Руските бомби-чудо отсъстват, затова пък се запознаваме с интересен екземпляр от Острова – „Мегафалос захвърля мистрията“!

Как това нещо борави с мистрия – остава загадка, надяваме се да бъде разбулена в някой следващ брой. Но иначе от текста става ясно, че на строителен работник от Великобритания додеяло да влачи тухли и вар и решил да се посвети на порноиндустрията. И така успял да изпълзи от мизерията...

Липсва поуката, че трябва да се следва светлия му пример, но днешните деца са умни – няма нужда да им се обяснява...

Няма коментари:

Публикуване на коментар