петък, 22 декември 2023 г.

...И СО МАЛЦЕ КьОТЕК

в. „Стършел“, бр. 4031/22 декември 2023 г.

В шеги, закачки, доста попръжни и с малко кьотек мина още една година.

На изпроводяк, за радост на избирателите си, се сбиха и милите им избраници – „Бой в парламента: Пеевски и Йордан Цонев срещу „Възраждане“ – радостно бърза да ни осведоми „24 ЧАСА“. Понеделнишки възрожденската група отново се строила пред трибуната, за да я пази от национални предатели, но тоя път противниците им били подготвени с преносим микрофон и държали речи от местата си. „Опозиционерите обаче бързо измислиха нов ход – да изключат колоните, за да не се чува звук. Това вбеси депутатите на ДПС, като първи скочиха Делян Пеевски и Йордан Цонев, за да свържат отново кабелите. Там обаче се спречкаха с двама възрожденци, с които се задърпаха за саката, а един от квесторите се опита да ги разтърве.

Пеевски все пак успя да изтръгне кабела. Колегата му Цонев се наведе, за да го свърже отново, а лидерът на групата на ДПС се наведе над него, за да го пази, докато останалите се блъскаха отзад.“

 Друго си е да те закриля корпулентен председател на парламентарната група – това доста по-слабичкият Карадайъ нямаше да може да го направи!

И така – свободата на словото бе убедително защитена за пореден път!

И в Европа е така – според „ТРУД“ „Франция защити правото на кравите да мучат“! Туристите, почиващи на село, се оплаквали, че домашните животни им пречат на пълноценния отдих. Строгият, но справедлив съд защитил не само чифтокопитните – погрижил се е дори за пернатите обитатели на фермите – „През 2019 г. съдът се произнесе в полза на петела Морис, на когото бе разрешено да продължи да кукурига въпреки жалбите на съседите, собственици на ваканционни къщи, които смятаха, че правата им са нарушени“.

Предполагаме, че съдебното решение е закачено на пирон пред курника – за сведение на следващите жалбоподатели.

За сведение на заинтересованите и други табелки се закачат на съвсем други места – „Бойко се нанесе в кабинета на Тато“ – лаконично информира „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. За любопитните има и малко подробности, събрани в няколко реда – „Офисът на Борисов е огромен, намира се в отделен от другите коридор, където е и пленарната зала. Той е с две врати, на едната от които има табелка „Бойко Борисов – председател на комисията по външна политика“.

Мислите, че това е всичко? Лъжете се – има и още!

„На няколко метра от кабинета на Борисов се намира офисът на шефа на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски“!

По-ясно и кристално чисто казано от това – здраве!

В уверение на заобикалящата ни чистота „24 ЧАСА“ отразява любопитно изявление на министъра на околната среда и водите, г-н Юлиян Попов: „90% от Черно море – мъртво, но водата е чиста“. Министърът е дал и подробности – че „основните фактори за драстичното изчезване на биологичните ресурси, разнообразието на видове и ландшафти са замърсяването и безотговорният риболов“...

Намесва се и министърката на туризма, която уточнява, че „Водите на Черно море никога не са били по-чисти“...

И двамата министри са прави, особено единият, но още по-хубаво би било да препрочетат учебниците по география, за да си припомнят, че в дълбините на морето ни няма живот не заради замърсяването, а поради наличието на сероводород, което си е чисто природно явление и няма нищо общо с нашите свинщини.

За да си оправим предколедното настроение, нека все пак посегнем към „ТЕЛЕГРАФ“, според който по Никулден „Бръснат шарана срещу 5 лева“.

Предполага се, че авторите са видели някъде по сергиите брадясали шарани. Тая мутация не я бяхме очаквали. Спи ли екоминистерството?

С това научно откритие прегледът на милите родни дивотинки за тази година приключва.

Догодина – пак!

Няма коментари:

Публикуване на коментар