петък, 5 януари 2024 г.

ПРОТЕИНЪТ НА ГЛУПОСТТА

 

в. „Стършел“, бр.4032/5 януари 2024 г.

На връх Нова година се случват чудеса – рано сутринта в кварталното кафене влезе човек и попита дали има излязъл нов вестник! Слуховете за смъртта на хартиените вестници очевидно са силно преувеличени! Макар че като се започнаха едни празници – та цяла неделя... Даже две! Парламентът – в отпуск, министрите – в разход, президентът – в Косово,  за какво, по дяволите, да се пише!

Но родната журналистика е като котка – никога не пада по гръб! И винаги ще се намери новина, която да разтърси читателя!

Например – че е открит протеинът на глупостта! Под бод­рото заглавие „Идиотокрация: власт на идиоти сащисва страната ни“ „ТРУД“ със сухи научни факти ни избожда очите – американски учени открили протеин, след отстраняването на който опитните мишки рязко поумнявали и по-бързо запомняли пътя към сиренцето в лабиринта. Очевидно е, че у нас тоя протеин е в изобилие. Дори в редакциите на уважавани всекидневници! Защото, тъй като по Нова година и оптимизмът трябва да е в изобилие, текстът завършва мажорно: „Има и демографска перспектива за България – една млада жена от САЩ, която пази тайна от 25 години, наскоро заяви, че е направила дупки в презервативите на баща си, когато е била дете. Така, тя е причината по-малката є сестра да бъде зачената“.

Старият виц за Иванчо и фабриката за презервативи се превърна в реалност пред смаяните ни очи!

След тая разтърсваща вест бледнее дори „Джулиана Гани показа обновено дупе“ на „ТЕЛЕГРАФ“!

А щом сме отворили дума за идиоти, със сигурност вече не сме сами! „Изкуственият интелект е тъп!“ – твърди „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ и го доказва: „Идиот реди елхи от котки и чушки“!

Разбира се, не без чужда помощ – хуманоидни идиоти възложили на чатбота да построи елха от живи котки и той кротичко подредил животинките една върху друга. Не е много ясно къде ще се закачват играчките и лампичките, но това вече не е проблем нито за изкуствения, нито за естествения идиот.

Разбира се, истинският всекидневник е обречен без кръв по страниците си – къде делнично, от катастрофи и убийства, къде – празнично – без човешки жертви!

„Софка закла прасето за Коледа“ – светкавично ни информира за инцидента „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.

В бързината репортерите са пропуснали нещо, което колегите им от „ТЕЛЕГРАФ са забелязали – според тях „Софи закла три прасета“!

Пропуснато е да се отбележи на колко ракии са били отразилите събитието, за да объркат така бройката.

Съвсем трезвен, но очевидно с малко повече от Оня протеин е бил шофьорът, любимец на „СТАНДАРТ“: „Спипан с подкуп край Белозем водач си иска парите от полицаите, щом не ги взимат“. Разбира се, има и елемент на загадъчност „Докато подавал документите на колата, пъхнал в тях банкнота от 50 лв. и обяснил на проверяващите, че парите са за почерпка. Те отказали да ги вземат и той казал да му ги върнат, но те не се съгласили“.

На читателя е оставено да се чуди дали все пак са се почерпили или не, както и какво са направили с петдесетачката, след като не са я върнали.

Както и да е, по пътищата на родината стават всякакви чудеса и се случват загадъчни явления без разумно обяснение.

Без никакво разумно обяснение е и появата на антрефилето „Азис ходи без гащи“ в „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ – освен, че не е имало с какво да се запълни дупката на страницата.

А може би – защото Онзи протеин по нашите земи наистина е в излишък?

Няма коментари:

Публикуване на коментар