петък, 26 януари 2024 г.

ДИНОЗАВЪР С ЧОВКА

 в. „Стършел“, бр. 4035/26 явуари 2024 г.

Няма признателност на тоя свят! Спечелиш им изборите – те те мразят. Пак ги печелиш – още повече! И вече си виновен за всичко – от бримката на чорапите на председателката до скъсаното знаме на Рожен! Ето – вижте „ДУМА“ – „Президентът да поеме отговорност за разкъсаното знаме на Рожен“.

Зима, дъжд, вятър, знамето се скъсало. Като се е скъсало – трябва да се смени, само че кой? „Ако Румен Радев се скрие или дистанцира означава, че за пореден път е използвал родолюбието на българина за собствените си цели“ – твърди смолянската организация на БСП.

Друга партия – други идеали! В „СТАНДАРТ“ новият кмет на Кърджали, г-н Ерол Мюмюн, показва завидна признателност: „Ахмед Доган е може би най-правилният модел за политик и за политика в България. Доган е най-ярката фигура на българската демокрация, най-големият политик.“ И, за да бъде признателността още по-пълна, подчертава, че  почетният лидер на ДПС е „мисия и ценност“.

Как да не се сети човек за другаря Живков и туптящите априлски сърца! Жалко, че г-н Мюмюн не владее стихоплетството – би могъл да спретне една ода!

Пикантна загадка ни предлага пък „24 ЧАСА“ с текста „Защо Валери Божинов целува Христо Стоичков“. Както се полага на такава новина, набляга се и на дрескода „Божинов в строг тъмен костюм, а Стоичков заложил на кежуал стил с дънки.“ Не бързайте да проявявате излишна толерантност към различията – целувката съвсем не е такава, каквато си помислихте, още по-малко безвъзмездна – оказва се, че просто двамата рекламират нов телефон.

Разбира се, без мафиотски сюжет в пресата не може да се мине – и тъй като поне по официални данни мафия у нас няма, логично е да си зададем въпроса – а къде, по дяволите, се дяна българската мафия? „ТЕЛЕГРАФ“ знае всичко, включително и отговора на този въпрос – „БГ мафия мие прозорците в Нидерландия“.

Завалиите – бива, бива закъсвация, ама чак дотам... Това ли е България днес?

Новините в „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ са далеч по-оптимистични, макар в сюжета да има известен намек за самота и липса на добра компания – „Папи Ханс пие бира с маймуни“. Има и картинка – опашатият събутилник на звездата юнашки е надул шишето. Вижда се професионализмът!

Дано после са върнали бутилката – околната среда трябва да се уважава!

А, докато Папи Ханс пои танзанийските маймуни, надяваме се, ще ги научи и на „Моя страна, моя България“, „ТЕЛЕГРАФ“ поддържа тлеещия ни патриотизъм с „Българският динозавър бил с човка“!

Джурасик парк пасти да яде!

Да не говорим, че нашият праисторически добитък „Достигал 6 метра и бил по-голям от румънските джуджета“!

Нашите динозаври – най-големи на Балканите! Пукайте се от завист, комшии! На човката на нашите не можете да стъпите!

А сега – да затворим парцаливите вестници и си отворим една биричка!

Няма само маймуните да са щастливи!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар