петък, 9 декември 2022 г.

ПИЙ ВОДА И СИ ТРАЙ !

 в. "Стършел", бр. 3977/2 декември 2022 г.

 

С тази мъдра препоръка започва романът на сръбския писател Драгослав Михайлович „Венецът на Петрия“.

За съжаление преводът на български излезе преди доста години и дори тези, които са го чели, са забравили или не спазват много-много тази препоръка. Доказателства намираме навсякъде – като се почне от пейката в парка, където се е изпружил подпийнал клошар, и се стигне до парламента, където не спят, защото са загрижени за светлото ни бъдеще. Историческият спор как е по-хубаво да се гласува доведе до неочаквани откровения.

„ГЕРБ са всеядни – за властта и с дявола ще се съюзят“ – отразява изявление на г-жа Нинова „ТРУД“. Малка подробност – вестникът е стар, от 2017-а година.

Пет години по-късно дяволът си има нов съюзник – „Някой каза: „Ще гласувам с ГЕРБ, с ДПС и дори с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутата“ – намеква на г-жа Нинова злопаметният Кирил Петков. Този път цитатът е от „24 ЧАСА“.

В отговор лидерката на БСП направо си го казва пред БНР: „Имаме съмнение за фалшифициране на последните избори“.

Кратко, ясно и конкретно. Но нямало да оспорва резултатите, защото нямало решение на партийните органи.

В спора за флашки и кодове няма да се набъркваме, първо, защото ако се вярва на преценката на мнозинството депутати, електоратът е неграмотен, страх го е да гласува с машина, за да не го хване ток, не знае какво е флашка, а при думата „код“ само се почесва по главата.

Хубаво е преди публични изявления поне няколко часа да се пие само вода, но спазва ли го някой!

За тези, които не знаят – водата е полезна! Според публикация в „ТРУД“, „Като цяло тялото ни е 70 % вода“.

Следователно – изразът „Гола вода“ вече изобщо не може да се смята за обиден.

Изданието продължава с препоръки – че на 30 килограма телесно тегло трябва да се пие по литър. Има и препоръка как да се стигне до това постижение„Това човек не може да постигне наведнъж. Отначало той изпива по 1-2 литра, но трябва да си налага към тях да добавя по още една чаша вода“...

Изпийте литър-два на екс и опитайте след това да долеете в себе си и чаша вода – ще видите колко е полезно и приятно!

„24 ЧАСА“ е конкурентен на трудовия всекидневник, така че само седмица, след като е прочел двулитровата препоръка, излиза с научно обосновано възражение: „Човек се нуждае от по-малко от 2 литра вода дневно“. Ето и подробностите – след изследвания върху „5604 души от 23 различни държави“ (представителните социологически проучвания преди избори у нас са сред около 1000 избиратели), учените установили, че „Хората се нуждаят от количество между 1,3 и 1,8 литра вода на ден, вместо от препоръчваните 2 литра“.

С водата трябва да се внимава – особено след наученото от „ТЕЛЕГРАФ“, че „Брус Лий умрял от твърде много вода“. Защото „лекарите твърдят, че до трагичния край може да се е стигнало, тъй като звездата на бойните изкуства е консумирал твърде много вода“!

Старата препоръка като няма хляб, да наблегнем на пастите, трябва да се префасонира – като ви е страх от водата и машините, пийте бира!

На бирена глава се правят и говорят много по-малко глупости!

Няма коментари:

Публикуване на коментар