петък, 25 март 2022 г.

МАНИИ И КРОАСАНИ НА ЕДРО

 

в. „Стършел“, бр. 3941/25 март 2022 г.

 Ако се въоръжим с червена химикалка и започнем да подчертаваме с нея във вестниците повтарящите се думички, няма начин да не стигнем до извода, че думите „мания“ и „мафия“ се срещат най-често.

Лошите са от мафията (дървената, зърнената, енергийната, каквато друга се сетите), но всички те си имат своите добри мании, възторжено отразявани по страниците на родния печат.

Кулинарните мании преобладават както в телевизиите, така и по вестниците – хората обичат да ядат и с удоволствие четат какво похапват или забъркват известните. „ТЕЛЕГРАФ“ не остава назад – „Ути прави кебапчета като вратовръзки“!

За Тодоровден ТВ водещият обещал в градчето, където гостува, че „кюфтетата ще са големи колкото каскети, а кебапчетата – колкото дълги вратовръзки“!

Само от прочитането на обещанията човек започва да преглъща.

Някои обаче не преглъщат – за радост на родните папараци. Слава Богу, имаме образовани и съвестни редактори, които да заменят някои изрази с онова, което в часовете по журналистическа стилистика му казваха „евфемизъм“.

„Павел Иванов остави биоматериал на улицата“ – проявява висш пилотаж в завъртяните и пезевенкски усукани заглавия „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.

Не си мислете, че актьорът се е прикрил зад някое дръвче, за да остави там материала си. Макар че заглавието може да се тълкува и по тоя начин. Не, „той се огледа някой да не го види, и изхвърли от устата си биоматериал на улицата“...

Изключителна бионовина!

Маниите на великите исторически личности са били винаги интересни за изкушените от историята и за любопитното младо поколение. Кой точно е Наполеон в случая за „ТРУД“ няма никакво значение – важното е, че „Наполеон и Жозефина били секс маниаци“.

Историческото четиво изобилства от пикантни подробности, падания от кревати, звучни сексуални техники, някои - понамирисващи, а най-безобидната от тях е, че „спането с Жозефина също има своята цена – тя отказва да вдигне кучето си от леглото и то дори ухапва новия си господар в първата им брачна нощ“!

Всяка мания си иска жертвите! Четете, деца, то сляпото окато прави! Но зарежете скучните учебници – във вестника историята е много по-забавна! Разкажете прочетеното на учителката си и наблюдавайте реакцията є – така удовлетворението от наученото ще е пълно!

Много приказки се изприказваха за ареста на бившия премиер, много народ сподели ценните си мисли за виновността, невинността, корумпираната прокуратура и вманиаченото на тема Борисов МВР-ръководство и колкото повече се говореше, толкова по-ясно ставаше на всички, че нищо не е ясно.

Единствена доайенката на едно-две народни събрания, г-жа Мика Зайкова, разчупи шаблонните обяснения.

„СТАНДАРТ“ побърза да резюмира нейното мнение: „Сензационна версия! Мика Зайкова за ареста на Борисов“.

Версията е повече от неочаквана „Възможно е акцията с ареста да е на самия Бойко Борисов“!

Това наистина е революционно – сам себе си да вкараш в ареста на кроасан и минерална вода!

Дано повече от политическите ни мъже и жени последват светлия му пример – няма защо да се тормозят излишно органите, наричани за удобство правоохранителни.

Обявявайте обществена поръчка за кроасани на едро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар