петък, 4 март 2022 г.

ПРИЛОЖНО ЯСНОВИДСТВО

 

в. „Стършел“, бр. 3938/4 март 2022 г.

 

Хората винаги са се интересували от бъдещето – за тях то е още по-тъмно от миналото. И пресата, в стремежа си да отговори на тоя интерес, опитва да надникне в него...

КРАСТАВИЦАТА

На Балканите накъдето и да тръгне човек, все ще стигне до краставицата.

„Краставиците удариха пет лева“ – за „24 ЧАСА“ това не е пророчество, а животрептуща реалност. За тия, които ще възразят, че по магазините струва повече, е по-дребният шрифт – там се обяснява, че това е цената на едро...

А какво е салата от краставици без домати в нея? Нищо и половина – затова „ТЕЛЕГРАФ“ пророкува, че „БГ доматът идва на 7 лв. за Великден“! Като знаем цената на сиренето, с трепет се опитваме да предвидим цената на шопската салата и ни се завива свят...

САМО, ЗНАЙТЕ, ЗА ПАРАТА...

При тия цени няма как да не си погледне човек в портфейла. С надеждата да открие нещо в него, разбира се. Старайте се да избягвате дребните стотинки – според изследвания, цитирани от „СТАНДАРТ“, „Ковид обича повече монетите“. Върху монетата злият вирус се задържал поне седмица, а „върху банкнотата от 10 евро този период е три дни, след което изчезва напълно“.

Очевидно и европейските изследователи не са особено добре платени – щом десетачката е най-едрата банкнота, която са имали под ръка!

ЧЕРГАТА НА ЛЕВСКИ

Обикновено ясновидците викат духове, за да предсказват бъдещето. В притурката „Чудеса и вяра“ на „ТЕЛЕГРАФ“ е обратното – феноменът Слава Севрюкова вика духа на Левски, за да є каже къде е бил погребан. И духът се явил – „Минали не повече от 60 секунди, през които феноменалната жена сякаш въртяла станциите на невидима радиоточка, докато мозъкът є не засякъл нейде във вселената квантовите вълни на Дякона“.

Невероятно, но факт – „В първия момент не могла да го познае, защото є се явил така, както често се дегизирал - с фес.“

Разбира се, най-интересното следва – „Слава описва и чергата, върху която той стоял в отвъдното така: „Тя бе толкова красива и пищна, че аз, която никога не съм се блазнила от материалното, чак завидях на това великолепие“.

Като оставим настрани факта, че радиоточките не могат да избират станции, затова се наричат радиоточки, всичко изглежда вярно! Духът дори благодарил, че са го повикали – досега никой не го бил потърсил...

Ние му организираме чествания всяка година, а никой не се е сетил да потърси „душевния енерго-информационен еталон на Апостола“! Срам! Само духът на Наполеон ви е в главите! Никакви патриоти не сте!

ТОЧНА АВТОДИАГНОЗА

Няма как цената на краставицата да ни помогне да забравим световния проблем, няма как поскъпването на доматите да ни разсее.

Хубаво е да се четат стари вестници – в тях понякога се открива истината!

„ДУМА“ от 17 февруари, точно седмица преди войната в Украйна, цитира гласа на Москва съвестно и точно. В отговор на обявения от украинския президент Ден на единството (ще напомним – 16 февруари според слуховете и американския президент бе нарочен за ден на началото на инвазията), „В отговор Москва обяви, че само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна“.

В превод – „само луди хора, лишени от морал...“

Май че няма нужда от превод.

Сами са си го казали – тук няма пропаганда, няма манипулация, няма измама!

Автодиагнозата винаги си е най-точна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар