петък, 26 ноември 2021 г.

АПОЛИТИЗИРАНЕ

 

в.„Стършел“, бр. 3925/26 ноември 2021 г.

Най-трудни за медиите са изборните съботи – нарочени като ден за размисъл.

Слава Богу, че поне отпадна забраната да се продава алкохол – докато действаше, размислите започваха още в петък, а в събота се развихряха страстите, с всички последствия за изборния процес.

Размислите са си размисли, а във вестниците все пак трябва да пише нещо – все пак те са хартия с букви, не може само с картинки в тоя живот!

БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ с помощта на фолкзвезда ни дава полезен съвет как да прекараме по-интересно не само деня за размисъл. „Галена пред студенти: Секс правете всеки ден“. С допълнението, че „и други хубави неща могат да се правят всеки ден“

За студентите – лесно, а какво да правят пенсионерите?

Ами – на тях им остава да попълват празнините от знания, останали им от студентския период. Затова се е погрижил „24 ЧАСА“ с научната публикация „Учени разгадаха тайната на щракането с пръсти“. След дълги изследвания учените установили, „че това е най-бързото движение на човешкото тяло. При него върхът на издаващия звука пръст достига дланта само за седем милисекунди – 20 пъти по-бързо от мигането.“

Смайващо, нали?

Малко разочарование буди откритието, че „важна роля има триенето на кожата“ – те не са ли чували вица за намазаните с олио пръсти в чалготеката?

Но учените са хора сериозни, те по такива места не ходят, да не им се сърдим.

Вече не се сърдим и на социолозите – те, както се видя, нищо не познават. Но да не им се сърдим – социологията и метеорологията не са точни науки – прогнозата за времето на „ТЕЛЕГРАФ“ поразително прилича на социологически предсказания – „На изборите слънце, за балотажа – облаци“.

Почти познаха – само че облачно беше по изборите, а слънчево – следващата неделя. Нашите метеоролози – цели социолози!

Строгата забрана за агитация бе спазена дори от „ТРУД“ – в публикацията за коледните държавни подаръци „450 лв. на дете – коледен бонус“ е заглавие, а с доста по-дребен шрифт, макар и над него, е уточнено, че „Придобивката от хазната беше гласувана по време на последния редовен кабинет на Борисов“.

В затрудненията покрай съботната аполитизация „ТЕЛЕГРАФ“ се е обърнал към изкуството – „Иво Димчев спал с шеф на пожарна“.

Певецът, поканен на домашен концерт някъде из Немско, сам разказва творческите си постижения: „Беше дошъл и кметът с двете си деца. Аз по едно време изпях Woods. Но бях забравил, че в нея се пее, че в гората можеш да се изакаш, ако случайно нямаш кенеф. И също можеш да правиш секс, ако няма къде другаде... И после се пее, че искам да се съвокупявам с огромен вълк и т.н.“...

Е, кметът след това се напил и питал кога ще може да види отново това българско чудо.

Слава Богу, дните на размисъл отминаха, време е да се потопим в стандартните политически разправии, клетви, ругатни и интриги – с тях някакси сме по-свикнали!

Няма коментари:

Публикуване на коментар