събота, 4 декември 2021 г.

С КРАКАТА НАГОРЕ

 

в. „Стършел“,бр. 3926/3 декември 2021 г.

Тоя вирус, който ни налегна, обърна всичко с краката нагоре. Вече не само нищо не ни е наред, ама и това, което не беше наред, се обърка още повече!

 Последното, което можеше да се каже за германците, им го рече не кой да е, а съпругът на Ангела Меркел (цитираме по „ТРУД“) – че „Германският мързел е виновен за слабата ваксинация“!

Мързелив германец – странно словосъчетание, поне досега. Но вирусът пее своята зла песен – и немците вече не са същите!

Англичаните, като по-пострадали от пандемията, също дават фира – „Англичани кръстиха бебето си на селски коч“ – отразява процеса „ТЕЛЕГРАФ“.

За успокоение на по-изнервените читатели все пак трябва да се отбележи, че кочът се казва Райко, така че детето си има съвсем прилично българско име, да са живи и здрави и то, и кръстниците му.

Вирусът дава поражения и върху други способности - да се смята правилно, например. Според „24 ЧАСА“ „Директорът на пожарната Николай Николов отбелязва 59-и рожден ден в службата, както прави през последните 16 години“.

Ако добавим въпросните шестнайсет към петдесет и деветте – получава се почтена възраст, в която хората отдавна вече са в пенсия, а човекът все още гаси пожари. Спят ли профсъюзите?

Разбира се, има и друго обяснение – че вирусите са подействали върху способността правилно да се изразяваме на български, но не бива да се пренебрегва вероятността това да е предизвикано и от ваксинациите.

Както биха се изразили прокурорите, може да се направи обосновано предположение, че в „МОНИТОР“ ваксинационният процес е приключил, защото там вече започва производството на нови български думи. Третата ваксина, забодена в тялото на френския президент, е прославена под заглавието „Макрон се бустна“.

Очаквайте новото издание на речника на новите думи в българския език – това, от миналата седмица, вече остаря!

Но в кризисни моменти се проявява с пълна сила и саможертвеността на най-достойните от нас. „Няма жив министър от правителството на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи“ – твърди пред „ТРУД“ г-н Кирил Добрев.

Как да не се сети човек за стария филм „На бой отиват само старците“! Младите – да си стоят вкъщи или на „Позитано“ и да се пазят от коварната зараза, а опасността ще посрещнат вече попрехвърлилите, но все още напълно боеспособни министри от безспорно най-успешния български кабинет за последните тридесет години!

Един страничен ефект на заболяването (или ваксинациите), на който учените трябва да обърнат специално внимание, е дезориентацията в човешката физика – проблем, на който ако не бъде обърнато навреме внимание, би довел до окончателен демографски срив! Една и съща важна новина е видяна по съвсем различен и смущаващ начин от иначе уважавани и компетентни в проблематиката медии.

Според „ТЕЛЕГРАФ“ отишлата специално за целта в Турция „Андреа си ремонтира силикона“. За неразбралите – фолкпевицата „си ремонтира силиконовия бюст“.

„БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ обаче е на коренно противоположно мнение – „Андреа си оперира дупето“!

Когато започнат да се объркват даже такива неща, работите никак не отиват на добре!

Няма коментари:

Публикуване на коментар