събота, 6 ноември 2021 г.

ДУПКИ ПРОБИВАМЕ ВСЯКАКВИ

 

в. „Стършел“, бр. 3922/5 ноември 2021 г.

 Дума дупка не прави – това го знаем всички. Затова по стар български обичай я караме както ни падне – чунким, голяма работа!

Изборите вече съвсем напряха и вестниците едва смогват да отразят напрежението в политическите щабове и главите им.

„Избирането на Радев ще струва хиляди човешки животи“ – цитира бившия премиер, г-н Борисов, „ТРУД“. За тези, които се съмняват – „Заповедта на Кацаров, продиктувана от Радев, поставя българите под огромна заплаха в следващите 4 седмици. Избирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи тези четири седмици, които измислиха сега“...

Става въпрос за въвеждането на зелените сертификати, които толкова не се харесват на избирателите – да си правят извода кого да обвинят за смъртта на близките си и за кого да гласуват, та да ги спасят.

Малко по-късно г-н Борисов обясни на заблудените, които смятат все пак да се ваксинират: „Бият ни дози с изтекъл срок“... „ТЕЛЕГРАФ“ стеснително е сместил дописката на вътрешна страница – може би за да не всява излишна паника. Макар че изказването си мина по всички телевизии.

А още ден по-късно „ТРУД“ отразява поредната пресконференция на експремиера с „Хайде поне по темата ваксиниране да сме обединени!“

Дето се вика – дайте сега да плеснем с ръце и да се прегърнем!

Няма лошо – съединението прави... Забравих вече какво точно.

Междувременно според „24 ЧАСА“ положението в Пловдив става съвсем натопорчено – „Ни да си жив, ни да си умрял“ – така коментира поредното поскъпване общински съветник. Защо ли? Ами – защото „Гробовете в Пловдив с 20% по-скъпи, нощувката на кола до жилището – 150 лв“.

Ами – докато се обединим и съединим, животът си върви, търсенето на гробове надвишава предлагането, значи – и цените ще се качат!

Отчаяните опити на здравното и просветното министерства да направят нещо, за да върнат поне малките деца в клас, срещат твърдия отпор на „ТРУД“. Въвеждането на щадящи децата тестове – без бъркане дълбоко в носа и гърлото, иронично се посреща с „Учители събират плюнки за тест“.

Да не говорим, че според всекидневника това е нарушение на здравните разпоредби. Ами, да – като се научат децата да плюят в тестовите кутийки, иди ги спри после да не се плюят едно друго!

Но ще се намери дупчица и за това предизвикателство, на нас дупки в законите и разпоредбите ни дай да откриваме!

Според коментар за „24 ЧАСА“, „Мъж, станал жена с операция, удобно може да е и двете – има дупки в законите“!

В смисъл„мъж, който си прави операция и придобива биологичните белези на жена – това няма как да стане 100 %, но ще стане примерно 80 %. По този начин след операцията въпросният бивш мъж вече е 80 % биологична жена, защото Конституционният съд казва: биологичният пол е определящ...“

А какво правим с остатъчните двайсет процента?

Предстои да видим – на нас дупки ни дай да пробиваме всякакви – в разпоредбите, в законите, в почтеността и нравствеността – където ни падне!

Няма коментари:

Публикуване на коментар