четвъртък, 29 април 2021 г.

ГАЩИ

  в. „Стършел“, бр. 3896/30 април 2021 г.

 На метеоролозите трябва да се вярва. Макар понякога да ни убеждават, че навън е слънчево, а по керемидите тропа проливен дъжд. Хората, способни да погледнат в бъдещето, са достойни за уважение!

Привидно съвсем встрани от научните му интереси и познания, климатологът проф. Георги Рачев още в началото на април направи фундаментална прогноза, изнесена на цяла страница в „ТЕЛЕГРАФ“: „Времето по празниците ще е като гащи на простор“! И по-конкретно – „Слагаме слънцето сутрин на тела и го сваляме чак вечерта“.

И позна! Не за времето, за гащите. От сутрин до вечер – по кабела – на екрана и по страниците на печата!

Българинът не я обича тая дума – гащи. Все гледа да я замени с нещо по-звучно и благоприлично звучащо. Едно е да рече човек – глей го тоя как се размахва по гащи, друго – яви се пред телевизията по шорти. Или боксерки. Или бикини...

Не, по бикини се явяват пред поклонниците си все още само красавиците от вътрешните страници, но това не пречи гащите да влязат в употреба в полза на все по-отговорното държавно управление. „Болен, Борисов обяви 18 здрави министри“ – обявява „24 ЧАСА“ на първата си страница, придружавайки заглавието със снимка на премиера по нещо като боксерки, шорти или направо гащи, гушнал две щастливи медицински сестри.

Мистерията с какво точно е обуто премиерското тяло се разбулва на четвърта страница – тялото посреща проектокабинета на партията си „по къси гащи, патерица и шина на крака“.

Докторите може би са прекалили с обезболяващите, защото препоръката към костюмираните кандидат-министри е доста обезпокоителна – като вижда, че проектокултурният министър, макар компромисно да е сложил сако, все пак предизвикателно е пуснал тирантите да висят откъм задната му страна, г-н Борисов нарежда: „Утре искам да те видя по плочки с барабаните, щото виждаш на правната комисия момчето какво е. И ние такива тигри имаме в ГЕРБ. Я малко се разголете и вие, явно това е новата вълна, това е отговорната политика“!

 На следващия ден „МОНИТОР“ с облекчение публикува репортаж от изписването на премиера. Пак със същите гащи, подпрян на рамото на доктора, който го е оперирал.

Каква ще е съдбата на сините премиерски гащи не е трудно да се предвиди – със сигурност ще последват съдбата на едни други, също толкова знаменити гащи – според „ТЕЛЕГРАФ“ обява в интернет иска „100 лв. за златните бикини на Лили“. Лили Иванова, разбира се, да не си помислите за някоя друга!

Цитираната обява може да ни просълзи с описанието на предлагания артикул: „Бикините на Л. И. като нови, на два концерта са“. Уточнява се и че бикините били „размер М, а състоянието им е използвано, но без подробности на кои рецитали примата е пяла с тях“. Как се използва състояние остава телеграфна редакционна тайна, важното е, че бикините ги има и на картинка – наистина изглеждат златни. Авторът на скритата реклама на колекционерската разпродажба към края усеща, че е прекалил с благоприличието, и реди мъжки: „Освен долните гащи на певицата колекционерът е публикувал още 62 обяви...“

Очакваме в близки дни да се яви и нова, шейсет и трета – за „мъжки гащи, състояние – използвано, на три мандата са“...

Насам, народе!

Няма коментари:

Публикуване на коментар