понеделник, 20 април 2020 г.

МЕНТЕТА ПРОБУТВАМЕ ВСЯКАКВИ!
В мътно време най-лесно е да изментиш някого. Докато хората, ошашавени, послушно си стоят по къщите, сума ти традиционни професии западат – ето, от „МОНИТОР“ научаваме, че има „50% спад в престъпленията в Пловдив по време на епидемията“!
При това положение какво му остава на човек, освен да си купи приличен цветен ксерокс и да започне домашна парична реформа – според „ТЕЛЕГРАФ“: „Петдесетолевката с най-много ментета. Банкнотите от 20 лв. отстъпиха на второ място“.
Ами – като банката не ги печата, няма да останем без банкноти я!
Разбира се, някои прибягват и до по-хард методи за заблуда на населението – пак от „МОНИТОР“ научаваме, че „Плащаш 400 маски, получаваш закачалка“.
В защита на интернет измамника трябва да се отбележи, че макар закачалката да е била само една, в пакетчето имало и празни опаковки от кафе. Кой знае – може един ден и да потрябват за нещо!
В тая мътна карантинна обстановка хората стават не само мнителни, ами и нервни. След като всички налични медии прославиха д-р Йонко Мермерски за предлаганият от него нов бърз тест за коронавируса, „ТРУД“ излезе с огромното заглавие „Шашмата „Тест Мермерски“, саркастични коментари за научната и практическа стойност на теста и призив „Посмалете малко, бе колеги!“.
„24 ЧАСА“ кой знае защо се обиди и отвърна (пак на първата си страница), че „Днес най-лесно е да се правиш на хейтър – готино, но безотговорно“…
Отдавна двата всекидневника не бяха се сдъвквали така – за всичко е виновна карантината, която ни затвори в кухните заедно с жените и ни изнерви, та оттатък. Домашното насилие взе да преминава в медийно такова!
Сред всеобщата изнервеност пореден лумпен нацапа надгробен паметник на съветски войници и „ДУМА“ скочи да разобличава историческите фалшификации, довели до развъждане на идиоти със спрей в ръка.
От прочетеното става ясно, че „в края на Втората световна война Великобритания и САЩ са  готвели териториална касапница на България“.
В смисъл – „Най-общо казано, Лондон и Вашингтон са гласяли два варианта за "разфасоване"на страната ни. Единият е да й вземат част от Родопите и южната ни граница да минава малко под Пловдив. Това всъщност е териториално искане на Гърция, а Вашингтон и Лондон са били готови да го задоволят като възнаграждение за гърците, които са воювали срещу Хитлер.“
А „Другият вариант е бил предложението да влезем в Балканска федерация во главе с Турция“… Но съветското разузнаване „надушва пъклените планове срещу страната ни, Москва обявява война на България на 5 септември, а на 8 септември Съветската армия влиза в България…“
Както вече писахме, в мътни времена най-лесно се менти. Вярното е, че Чърчил има идея за буферни федерации по границите със Съветския съюз, но след Техеранската конференция тя повече не е споменавана.
Вярното е, че Гърция е поискала границата да минава близо до Пловдив, но това са доста по-късни мераци, по време на Парижката конференция през 1947-а година.
Единственото вярно е, че на 5 септември 1944-а Съветският съюз ни е обявил война.
Остава ни надеждата, че поне тази информация на „24 ЧАСА“ не е изсмукана от пръстите – че заради строгата карантина не обикновен доставчик, а „Куче разнася вино по домовете в САЩ“.
Най-добрият приятел на човека в нужда се познава!
Кучетата не могат да пишат – така че няма да се притесняваме, че ще ни прекарат поне те!

Няма коментари:

Публикуване на коментар