четвъртък, 9 април 2020 г.

Топли, парят, не се барат!Златно време за новинарите – напишеш „коронавирус” и моментално читателите залепват като мухи на мухоловка върху заглавието.
„Ужасът тръгнал от лаборатория в Ухан” – разобличава (с помощта на „Дейли Мейл”) „24 ЧАСА”. Все пак – май не е толкова сигурно, защото според анонимния източник от английското разузнаване, данните „не оспорвали информацията, че вирусът има произход от животни, но не изключвали възможността заразата за първи път да се е разпространила сред хората след изтичане от лаборатория в Ухан”…
Щом не е изключена – значи е сигурно! Разсеяни китайци – докато си глозгат сандвича с прилеп, взели, че изпуснали вируса!
Слава Богу, има и по-разведряващи новини – например, че „Закланият в Елхово – бизнесмен с три деца” или „Стоян от Ново Оряхово удушил Стоянка докато децата им спят”. Освен това – за интересуващите се, „междувременно заровил жена си в дупка в задния двор, близо до колибката на кучето”.
Има и чисто човешки страсти все още – да е жив бюлетинът на МВР, та да се пълнят крими страниците!
Покрай горещите новини за горещи размисли и страсти „МОНИТОР” приятно ни охлажда с „Германия замразява данъка върху бирата в подкрепа на пивоварите”.
Учете се, мили хора, на които сме дали ключа от държавната каса – ето, така се прави! Започва се от защитата на най-ценното! Дайте на народа бира – и после си гледайте рейтингите!
Какво е общонародната карантина без малко попиперливи информации, разведряващи карантинираната популация (наричана за удобство население, а понякога – и електорат) с информации, докарващи ги до мокри сънища!
„ТРУД” деликатно ни осведомява, че „Клаудия Шифър не се страхува от старостта” – нищо странно, днес хората се страхуват само от вируса, с чиято корона започнахме, но тая новина не може да остане сама, затова се уточнява, че „Фенове крадели бельото на красавицата”.
Не от простора, разбира се – колекционерите задигали деликатните парцалки направо от гримьорната.
Но новото време, новите епидемии, новите страхове, си казват своето – времената на красавиците отминаха, в по-напредналите страни те вече си имат заместители – „Публичните домове в Хонконг вече работят със секскукли” – тържествува „МОНИТОР”.
Така заразата няма как да се предаде, а от друга страна – собствениците почтено обясняват, че „От това се нуждае пазарът, ние не корумпираме обществения морал” (…) Основна таргет група на силиконовите бардаци са мъже, които не могат да изграждат връзки, и хора, които искат да използват секс кукла, но нямат възможност да си купят такава.”
А може би – защото не искат да изграждат трайна връзка с куклата?
И, кой знае защо, сред всички тези прохладни, топли и парещи новини се промъква и едно не съвсем популярно изкуство. Може би – защото трябва да се предупредят хората да не допускат грешки! „Светът разбра: операта не е нафталин” – предупреждава ни „24 ЧАСА”.
Четете внимателно и помнете – операта не е нафталин!
Да не стане така – утре да отидете в магазина и през маската да речете на продавачката – „Два пакета опера, че тия пролетни молци ми опасаха левия ръкав на балтона”! Помнете също, че и нафталинът не е опера – макар след тая карантина официалните костюми в ложите да понамирисват на подлото химическо оръжие срещу дрехоядната напаст.
Абе, тя веднъж да свърши, пък после ще си миришем на каквото си щем!

Няма коментари:

Публикуване на коментар