петък, 28 февруари 2020 г.

АБЕ, ВИЕ У РЕД ЛИ СТЕ?



Кое ни е наред, та и вестниците – фалираха търкащата лотария и изведнъж страната осъмна не само без билетчета, а и без вестници!
Оказа се, че без лотарията не само „Левски“ не може, ами и „Лафка“!
И съвсем логично „ТРУД“ зададе от първата си страница въпрос – „Нормален ли е Валери Симеонов?“ Тоя проблем, ако се вярва на публикацията, вълнува не само редакцията, а и стотици читатели, които „буквално прегряха с въпроси редакционните телефони дали Симеонов е нормален и изразиха искрена тревога“.
За всеобщо успокоение директорката на държавната психиатрия „Св Иван Рилски“ не открива в думите и действията на зам.-председателя на Народното събрание патология, а психологът Христо Монов намира друго приемливо обяснение – „Може да е фройдистка компесаторност“.
Поне един от държавните ни мъже да е доказано клинично здрав в Онова отношение! Пък, щом се налага – да си компенсира каквото там не му достига!
Абсолютно клинично здрав ще вземе да се окаже и друг от първите ни партийни и държавни ръководители, само че – трифазен. Не го бъркайте с новите тарифи за трифазния ток – за друго става дума. Според „24 ЧАСА“ „Трифазната брада на премиера следва циклите на Меркурий“!
За всички, които не стоплят за какво иде реч, подзаглавието обяснява всичко ясно и понятно – „Кога флуидното лицево окосмяване на Борисов е с нулев вискозитет?“ – в превод – кога физиономията на министър-председателя е гладко обръсната. Завиждаме на наблюдателността и проницателността на колегите – след дълъг анализ и внимателно проследяване на началническото окосмяване стигат до заключението, че „Премиерът се бръсне средно по три пъти на две седмици, което съвпада с орбиталния резонанс на Меркурий спрямо Слънцето, който е 3:2. Тоест завърта се около оста си три пъти за всеки две свои орбити“.
Знаехме си, че всичко у нас се върти около Меркурий, но не предполагахме, че чак дотам!
Гиди ретроградна мързелива планета!
За да избягаме от политиката, посягаме към спортната страничка на „ТЕЛЕГРАФ“, откъдето научаваме тайната на успеха на Тайсън Фюри в мача с Уайлдър – „Фюри крепи челюстта с френски ласки“!
Човекът сам се бил похвалил – благодарение на тия системни упражнения брадичката му била станала два пъти по-здрава.
И то си пролича! Наистина взе, че го би!
Разбира се, освен от спорт и астрономия, читателят се вълнува и от изкуство – затова телеграфният всекидневник сгрява душите ни с полезната информация, че „За пети път валкюрите на Вагнер пият вино в Магурата“, а пък „Аида за сефте страда на Белоградчишките скали“!
Бедната – не є стигат страданията под пирамидите, ами и в Белоградчик!
Става дума за опера, разбира се, но за да не загуби читателят светкавично интерес към това не особено масово посещавано изкуство, има и по-полезна информация – в Магурата „Дъщерите на Вотан заедно с боговете ще поздравят гостите и ще пият вино с тях“.
Деликатната подробност е, че „валкюрите повеждат пътешествието преди обед, а страстите на Аида са вечерта“…
Ами – от праисторически времена си е така – някои от радост, други от мъка, но повечето – от сутринта…
Е, поне клинично здравите. В Онова отношение.
А вие – у ред ли сте?

Няма коментари:

Публикуване на коментар