сряда, 11 септември 2019 г.

ГЪЗУРНИЦИ



Хубаво е човек да чете вестници – научава толкова много за света! Като видях в „МОНИТОР“заглавието „Бай Ганьо от Гъзурниците – до Страсбург и назад, с жалба срещу Пеевски”, наивно си помислих, че по някакъв начин защитниците на чорбаджията си опитват да пообидят малко враговете му. Ако и вие сте останали с такова впечатление – не сте прави. Оказа се, че в Габровско има такова село – предполагам, че въпросният Бай Ганьо ще да е оттам. Това е то, свободата – да тръгнеш от Гъзурниците и чак до Страсбург да стигнеш!
Като си говорим за свобода, може би сте забелязали, че в рубриката избягвам да коментирам сайтове – все пак, печатните медии са малко по-здравословни за четене, пък и после човек може да си увие нещо с тях. Тоя път ще се наложи малко изключение.
Който не беше чувал за агенцията „ПИК”, чу – покрай пуснатите от нея порнографски снимки на гаджето на един от кандидат-кметовете на София. Снимките наистина са гадни, толкова гадни, че дори всичко видялата журналистическа гилдия изрева на умряло и констатира, че всичко би трябвало да си има граници.
На което г-н Недялков, собственик на агенцията, отвърна дословно: „Та така, многоуважаеми. За пореден път ви скрихме топката и станахте смешни. Проведохме ви показно в журналистиката. Занаят, от който вие си нямате хал хабер. Изкуство, което вие използвате перверзно за усвояване на корупционни грантове от изтървани от контрол чуждестранни организации. Защото на пазарен принцип изданията ви са кръгла нула. А именно пазарният принцип, интересът, доверието и любовта на нашите читатели са доказателствата, че агенция ПИК ви разгромява на медийния пазар и това ще продължи и за в бъдеще!“
Прав си е – на пазар – като на пазар. Бил той Женския или медийния – важното е картофите да се продават. Насам, народе! Кой изпревари – той натовари! Сезонни намаления на стари публикации!
Ето ви „24 ЧАСА”: „Служителка се напикала от страх след скандал с шефа на съда”!
Не ви харесва? Ами – тогава – вземете „ТЕЛЕГРАФ“– има си и кулинарна рубрика – „Мъж опече собствения си крак и почерпи с него приятели”!
Не си падате по джоланчета?  Ето ви здравен съвет от „МОНИТОР“ -  “Сексът помага срещу махмурлук”!
А, хвърлихте едно око, значи натам ви влече – към секс, музика и малко махмурлук на сутринта? Значи, за вас – само „ТРУД“ – с богат избор - „Луиза Григорова захвърли дрехите”; за по-напредналите „Николета заголи гръд в Париж“ и за най-напредналите - щастливо освобождаващият фойерверк „Джулиана Гани изу гащите”. Тези, на които това не им е достатъчно, могат да си прочетат за домашно „Кольо Магарето спи с русата Златка”!
Да не забравя – след като заклейми лицемерите, соросоидите, грантаджиите и всички други виновници за печалното дередже на журналистиката ни, г-н Недялков призова почитателите на сайта му на всенароден „Марш за законност пред Партийния дом“ (на който сега пише, че е Народно събрание, но това са подробности). Предвидено е събитието да се повтаря – предполагаме до поредната пълна победа на здравите сили.
В цялата тая смрадлива кенефна история най-забавна е позицията на  БНТ, БНР и АБРО – невероятен пример на висш журналистически пилотаж над показното с женски полови органи и затъкнати вибратори, от което любезният читател и децата му ще научат какво е истинската българска журналистика! Виртуозни словесни лупинги над простащината, пробутвана ни като свобода на словото! Изключителна предпазливост да не се предизвика каквото и да е притеснение у наблюдаващите дали освен свободата на словото, се спазва и правилната партийна линия:
„Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори и обществените медии – БНТ и БНР – дълбоко вярват в отговорността, която медиите носят за спазването на етичните правила на журналистическата професия…”
Блажени са верующите!
Най-свободно, ако питате мен, бе писменото слово в гаровите кенефи по време на тоталитаризма! Там можеше да си нарисуваш и напишеш каквото си искаш, доколкото ти позволяват възможностите и грамотността, разбира се. Е, кенефите ги облицоваха с плочки, така че там няма как да се пише, но пък толкова добре платени нови места за изява на кенефните творци се откриха!
Както би рекъл Бай Ганьо (не тоя, от Гъзурнициге, другият):
- Блъскай, мама му стара!

Няма коментари:

Публикуване на коментар