сряда, 28 август 2019 г.

ТОЗИ ПОДЪЛ ПРЕЗИДЕНТ!



Лятото преваля – всички лежат под чадърите, проверяват в хладилниците дали бирата вече е стигнала препоръчителната температура за консумация, сърбат таратор или нагъват дини.
А какво да правят нещастните новинари? Главните герои на нашето време ги няма, малката коалиция се разпадна тихомълком, прасетата вече ги изклаха, само с едните пожари и боклуци новини се не правят!
Добре че има поне един, който да работи в тази държава – та всички да тичат след Него! Министерският съвет може да събира тен, но не и Той – неговото лято е необикновено – вземете „СТАНДАРТ“ и научете всичко за „Азиатското лято на Борисов“. Усилените преговори с азиатските евентуални партньори водят до заслужени успехи – „Сеул инвестира в млякото ни“! А в Бургас „започват часове по корейски език в училищата“!
За всички, които нямат късмета да са в Бургас, та да се запознаят с източните език и култура, седмичникът е извел в точно тринадесет точки „Какво обичат корейците“.
На първо място, кой знае защо, е поставена пластичната хирургия, а алкохолът е едва на пето. Но пък сведенията за него са изключително полезни – „Корейците пият много, това е начин на сближаване. Бързо се напиват, но не буйстват. Обичат да се забавляват, докато са пияни, не да се бият.“
Така че – пийте си спокойно, но във всеки случай не налитайте на бой – все пак корейците са измислили таекуондото. И не се притеснявайте, ако някой вземе, че ви седне в скута – така според вестника „почитта се изразява, когато мъж седне в скута на свой приятел“.
Дано нашите делегации не го приемат буквално – корейците са дребнички, а нашите представители – представителни. Представяте ли си какво би станало, ако г-н Каракачанов реши да изрази почитта си към корейския военен министър!
Междувременно „ТРУД“ отразява и магистралните археологически интереси на г-н Борисов – при посещение на разкопки по магистрала „Хемус“ археологът „много държеше да му покаже ножица за стригане на овце, а вътре в нея римски пергел за строеж на каменни къщи и крепости“. Наистина уникално – ножица с пергел! При това – скрит!
Скрито-покрито у нас нищо не може да остане – трудовият вестник с помощта на астроложката Алена разкрива пъкления президентски заговор за компрометиране и проваляне на изборите наесен!
Космическа сянка тегне над местните избори“ – твърди от първата си страница вестникът. Коварното президентство е на път да забърка пълна каша с помощта на ретроградния Меркурий: „Указът за насрочване на изборите е подписан точно на 10 юли, когато малката планета е с обратно на естественото си движение“, а „евентуалният балотаж на 3 ноември също ще бъде в такъв период от годината“.
Случайност?
Дръжки!
Неочакваното беше, че подписването на указа се случва 109 дни по-рано. На предходните местни избори президентът Плевнелиев подписа 77 дни преди изборния ден. Може да е случайност толкова ранно подписване, може и да не е. Три месеца и половина преди определената дата, точно по време на ретроградното движение на Меркурий, не го възприемам за случайност. Иска ми се да вярвам, че случилото се е недоглеждане от страна на президента Румен Радев, но то е вече факт, който няма как да бъде променен“…
Подло и коварно от страна на президента – както и да го погледне човек. Бива, бива конфликт между институциите, но той вече става и междупланетен!
Импийчмънт!

Няма коментари:

Публикуване на коментар