четвъртък, 15 август 2019 г.

ЛЯТО СЪС СТРАННИ МИРИЗМИПрез август в останалите в големите градове си живеем като на село – пресичаме, както ни дойде, защото колите са по моретата, по улиците срещаме само познати – защото тия, които оставаме, сме си все едни и същи, говорим си едни и същи глупости, защото четем само едни и същи вестници.
Да знаете кой е последният писък на модата? Хванах ви – не четете „УИКЕНД“! Как може така! И да не знаете, че „Избелването на ануса е хит на сезона“? Възможно ли е да сте така изостанали – „Над 80 нашенци освежиха дупетата си от началото на лятото“!
Има и привлекателни подробности – „Днешният метод отнема минутки. После човек става и тръгва щастлив да изпълнява ежедневните си задължения“.
Спестяваме останалите, включително и бабешката рецепта за епилация с лимонтозу, не заради непълнолетните читатели – те си ги намират в интернет и без наша помощ, а заради по-консервативните, които се отнасят към тая част на тялото си само като към източник на неприятности и хемороиди.
Но твърдението, че само осемдесет души са се поосвежили, ми се струва неточно. Доста повече са – със сигурност!
Ето – вземаме „24 ЧАСА“, за да научим, че „Уволниха водачката на протеста на медсестрите след разрешение от КНСБ“. Как ви се струва – не е ли минал и профсъюзът (извинете - вече на това му се вика „синдикат“ – „профсъюз“ е соцдума) през някои процедури?
Или – „Червен кмет свика 20 на протест в Мрамор да бранят заклани свине“?
Вече ги заклали – но протестират – това е вече пълна сбърканящина. Макар че зоркото око на анонимния репортер не е пропуснало да забележи, че „Голяма част от протестиращите не бяха свиневъди от Мрамор, а се представиха за граждани, подкрепящи недоволството на местните. Сред тях имаше и познати лица от други протести“…
Добре че е „ТРУД“, който се опитва да ни разведри с информацията, че „Бирата завладява душата и софрата на българина“. Българи-юнаци – вече къркаме повече от холандците, англичаните и обитаващите старата Белгия!
Разбира се, бирата е изключително постижение на човешкия гений с едно малко неудобство след консумация – но и за това има лек – „УИКЕНД“ бърза да ни осведоми, че „Барака и смърдящ кенеф цъфнаха върху дюните в Шкорпиловци“.
Като се изключат изброените няколко закононарушения, все пак – по-добре, отколкото в трънките зад дюните.
Кенефната тема вълнува и „24 ЧАСА“ – „Изкараха WC на 1800 г. в центъра на Пловдив, няма да се ползва“ – е атрактивното заглавие на антрефилето за съвсем истинско археологическо откритие в центъра на града.
Става ясно, че съоръжението се реставрира, за да може да бъде изложено – като знаем съвременните нрави, изобщо не сме сигурни, че ще остане неупотребявано.
А „СТАНДАРТ“ е открил последовател – извинете, последователка на Кобрата – „Колежка нападна Брад Пит“ – тя „се хвърли да прегръща и целува секссимвола, който дефилира в столицата на Острова с целия екип, предвождан от Куентин Тарантино“.
Време е да се основе и мъжко разклонение на #MeToo!
Ами да! И мъжете трябва да започнем да воюваме за равни права!

Няма коментари:

Публикуване на коментар