сряда, 19 септември 2018 г.

ВСИЧКО Е КАЗАНО!



Сериозно – така пише във вестника – „Четете „Труд”, госпожи и господа – там всичко е казано”! Пише го, както правилно предположихте, в „ТРУД” – и сигурно е вярно.
Както е вярно и съобщението за бедствието, сполетяло родния парламент според друг текст в трудовия всекидневник – „Депутатите прояждат чаши за кафе”!
Потресени се вторачваме в по-ситните буквички, за да разберем откъде тоя неистов глад – та чак чашките си да дъвчат. Е, слава Богу, не става дума за порцелан – за да бъде законотворчеството екологично, чашките за кафе щели да ги правят от вафлени корички. И щели да издържат по 40 минути – повече, отколкото някои закони, преди да им внесат поправките!
„24 ЧАСА” също е фен на иновациите – според него във варненските болници постъпват странни пациенти – „Пепелянки нападат Варна, лекуват 10 в болница”. От какво страдат влечугите не става ясно, по коя клинична пътека са ги сурнали – също, в случая клиничният случай е на съставителя на заглавието, който така е объркал словореда, че и психиатър трудно би се ориентирал.
„МОНИТОР” след лова на бежанци се е насочил към излавяне на родни нелегали – „Всеки втори хазяин нелегален” – твърди от първа страница вестникът. Справка в речника ще покаже, че нелегален е човек, който живее някъде скришно, тайно, извън закона – значи сума ти народ у нас се укрива, но все пак се изхитря да си прибира наемите!
Това – добре, но модата да се живее извън закона се прехвърли от хората към добитъка – „7 от 10 домашни прасета са нелегални” – обявява на друга своя легална страница наблюдателното издание.
С прасетата – лесно, ако не покрай чумата, покрай Коледа ще излязат от нелегалност, виж, с хазяите работата ще е малко по-трудна…
„ТЕЛЕГРАФ” пък търси някаква симбиоза между разсъблечените красавици от вътрешните си страници и спортните новини – „Нимфоманка пази вратар от ритници”! Не си представяйте хубавицата, застанала с голи гърди да брани любимия, на картинката се вижда въпросният вратар, който гордо показва футболните си кори – на едната е изобразена красавицата, а на другата – нещо любопитно – „собствения му лик, където е гол”. Как и къде ликът може да бъде гол – редакторът оставя на вашето въображение.
Новата учебна година започва по малко необичаен начин – с нововъведения в учебните програми. „Учат младите да не дават рушвет на КАТ” – радва се „СТАНДАРТ”. Очевидно досега този урок е липсвал на мнозина, остава да се въведе и нещо като кръжок за вече завършилите училище катаджии, в който да ги учат как да не си искат рушвета.
Още по-необичайно започва и годината за учителите – според огромното заглавие на първа страница „Вълчев нареди на директорите: Никакви пари от родителите”. За всички, които ще се притеснят от тая сурова заповед, има и малко уточнение – „Може да даряват, но не бива да ги задължават”…
А вие, родители, все пак внимавайте с дечурлигата – особено, ако ги видите не със смартфон, а с книжка в ръка – „24 ЧАСА” съвсем сериозно на цяла страница, рекламираща собствено издание, ни убеждава, че „Това лято най-добрите четива се предават по полов път”!
Хвърляйте газетата и тичайте да дезинфекцирате ръцете, с които сте я пипали – може и да не е най-доброто, но все пак е четиво, а човек никога не знае…

Няма коментари:

Публикуване на коментар