сряда, 12 септември 2018 г.

ОГЛЕДАЙ СЕ, ОСЛУШАЙ СЕ!



Жената, както обичат да казват поетите, когато не знаят какво да кажат, е велико тайнство. В смисъл – притежава способности, които за простосмъртния индивид от някой от другите няколко пола са непостижими и дори изглеждат свръхестествени.
„Жените определят за 3 секунди банковата сметка на мъжете” – твърди „МОНИТОР”. Корейски изследователи раздали на контролна група жени стотина снимки на мъже и те безпогрешно определили кой – колко и кой - какъв е. Корейците са голяма работа, но все пак прахта ни дишат. Ние само от два реда в печата можем да определим умствения багаж на цитирания политически мъж, жена, или от другите гореспоменати.
Отваряме наслуки стар вестник – в случая – „24 ЧАСА” и четем: „Вместо в една българска Тереза Мей вие се превръщате в Анита Мейзер”. За позабравилите – въпросната Анита погрешка удуши мъжа си със свински опашки, стегнати около врата му, както твърди адвокатурата, по време на любовна игра. В Тереза Мей би трябвало да се превърне лидерката на опозицията, г-жа Нинова, а авторът на неръкотворния є паметник със свинска опашка е самият вицепремиер Симеонов.
Макар и със свинска опашка в ръка, г-жа Нинова не си оставя магарето в калта и отвръща достойно, интелигентно и аргументирано (цитирам по „ТРУД”): „Държавата се управлява от шайка, която пороби народа си, тя открадна България”.
Майчице!
Добре, че е налице бившият културен министър, г-н Рашидов, който съвсем културно, под бурните овации на парламентарната си група, да є го рече така, че чак у джигера да я смъдне: „А вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората (бурни овации)… Това са хората, които  ограбиха на безценица държавата и днес една част се изживяват като селски Мадони, а други като провинциални светци (бурни аплодисменти)”.
Ремарките са на „СЕГА”, ако аплодисментите не са били толкова бурни, сърдете се на редакцията.
От цялата тая тупурдия се разбира, че България вече не само е ограбена, но и малкото останало от нея е откраднато от неизвестни извършители – защото никоя от управлявалите досега партии не си признава, но, че вече я няма – признават всички.
И, естествено, трябва някой да се погрижи за населението. Грижата за хората е първа грижа на техните избраници!
„17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема…” – това според „ДНЕВНИК” била казала право в очите на престъпното управление лидерката на опозицията.
Как се решава проблемът на загинали и вече погребани хора – не става ясно. И по-нататъшното развитие на парламентарния дебат не даде  отговор на тоя свръхекзистенциален въпрос.
Но поне можем да бъдем спокойни за своето бъдеще – компетентни, образовани, културни, мислещи, можещи, добронамерени и загрижени хора сме изпратили да защитават интересите и решават въпросите ни не само преживе, ами и после!
„Говеда-убийци дебнат на пътя Добринище – Гоце Делчев” – предупреждава ни „24 ЧАСА”.
Тая информация пък откъде се прилепи към сериозните политически публикации – нямам никаква представа. Тя няма нищо общо с всичко казано дотук – пътят Добринище – Гоце Делчев е толкова далеч от центъра на София, че предупреждението е съвсем излишно.
Все пак – преди да прекосите площада „Народно събрание” – знаете си, на всеки прелез го пише – „Спри, огледай се, ослушай се…”
И като се зададат пак избори – прецени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар