четвъртък, 31 май 2018 г.

СИЧКО ХУБАВО, СКЪПИ ДЕЦА!

в. "Стършел", бр. 3747/01.06.2018 г.


В навечерието на осми март научаваме колко са ни скъпи жените. В навечерието на първи юни – децата.
„Левски” плаща 37 500 лв. за децата със свастики” – дава ни жив пример „24 ЧАСА”.  Идиотът, изрисувал дечурлигата с красивите символи, разбира се, само ще трябва да почерпи компанията за готиния номер. И да си купи нов маркер – за следващия мач.
Но на нас децата са ни скъпи – толкова скъпи, че не само ние, ами и по-заможните европеиди понякога не могат да си ги позволят в брой. Затова според „МОНИТОР” „Вземали на изплащане BG роби в Испания”. Имало си и регламент – „Първият транш от парите прибирали родителите им, които в замяна давали декларации, че са съгласни децата им да пътуват зад граница, останалите пари взимали трафикантите им, коирадиацито ги продавали в Испания”.
Скъпичко ни излиза, но пък ги обичаме – обичаме ги, та оттатък – чак професиите си може да сменим, за да ги обичаме още повече – ето ви героят на „24 ЧАСА” – „Педофилът, пипал момиченца в тоалетната, мечтаел да е учител по физическо”! Деликатна подробност е, че въпросният мечтател  „завършил НСА с профил треньор по бокс”, а за да сбъдне мечтата си, „записал и магистратура по педагогика”…
Българският съд отново се е показал изключително неразбиращ любовта към ближния, защото се бил усъмнил в качеството на образованието на клиента си – „написал автомобил с „ф”, ключ с „у” и „висшу” вместо висше”… Ами – човекът не е виновен, този, който му е дал бакалавърска диплома, да дирят!
Грешки допускат не само мечтателите детелюбци – правописът очевидно не е силна страна и на протокола на международните форуми – ако се вярва на „МОНИТОР”, „Меркел написа на български: Сичко най-хубаво!”. В заглавието на своята информация „СТАНДАРТ” дипломатично поправя правописната грешка, но пък недипломатично я илюстрира със снимка, на която грешката е видна, а зад гърба на немския канцлер щастливо е усмихнатата родната Лиляна Павлова. Очевидно и на нея не є е вървяло много в началните класове – после със сигурност се е засилила.
Няма обаче в навечерието на детския празник да се занимаваме с тъпи политически интриги – за тая работа си има хора, на които им плащат! Ето, да речем, получаващият от нас депутатска заплата, а от партийните си привърженици – предполагам и партийна, г-н Таско Ерменков,  с минимално усилие се опитва да подлуди двумилионен град: „Приятел ми изпрати съобщение: „Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. (…) От 5 различни, независими едни от друг източника, знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (…) Източникът на инфото е сериозен гражданин. Имаме информация, че е запознат и депутат”. Запознатият депутат съм аз” – това пуснал г-н Ерменков във фейсбук,
Любопитно е дали някой прокурор се е опитал да се запознае с г-н Ерменков, но такова нещо в дописката няма. „СТАНДАРТ” обаче популяризира друг съпартиец на депутатина – бившият кмет на Шумен г-н Любомир Христов – „Бивш червен кмет плаши Шумен с радиация”. Екскметът е повече от конкретен – „Вие като журналисти се поинтересувайте за какво става въпрос. Но е нещо страшно, като при Чернобил е!”
Червените депутати пасти да ядат пред настъпилото вече по-страшно от Чернобил, по-жестоко от Фукушима, по-гибелно от изригването на Кракатау природно бедствие – „Циците изчезват!” – алармира „ТАБЛОИД”.
Това, с водата, ще го преглътнем, онова, с Чернобил, вече го играхме, но това бедствие направо заплашва съществуването на човечеството!
Къде спи правителството? Къде дреме опозицията? Ало, Европейския съюз, за какво сме ви членове!
Помощ, хелп, хилфе!
Иначе – сичко хубаво!

Няма коментари:

Публикуване на коментар