сряда, 18 октомври 2017 г.

НИСКО ЛЕТЯЩИ МИЛИОНЕРИ

в. "Стършел", бр. 3716/20.10.2017 г.

Птиците отлитат за топлите страни, милионерите – след тях!
„Милионерка изчезна и стана клошарка” – забавлява ни със светската хроника „ТАБЛОИД”. Петдесет и една годишна английска милионерка, „която притежава състояние за над 30 милиона евро, изчезнала вдън земя в средата на март от баровския си апартамент”... Милионерите са странни птици – понякога ги прихващат някакви странни идеи, но в случая не било така – през пролетта паднала, ударила си главата и забравила коя е и къде е...
„24 ЧАСА” открива в наше село аналогичен случай – „Съд търси касиер за кражба на 21,2 млн. лв.” В случая обаче изглежда не милионерът си е ударил главата – съдът вече го бил намерил, само че малко го изгубил – „Софийският апелативен съд се зае де издирва бившия касиер Петко Митевски, който получи 15 години затвор, защото присвоил и изнесъл с чанти 21,2 млн. лв.” от банката, в която работел. Естествено, в съда работят професионалисти – те не дирят милионера-беглец сред клошарите, а на мястото, където е най-вероятно да се скрие – „Апелативният съд попита в понеделник националното следствие дали бившият касиер не е в ареста”...
Предполагаме какъв ще е отговорът: „Ами – няма го! Тука беше, пи кафе и пак излезе...”
Съдебната система крие изненади – подсъдим за магистрални грабежи изнамери неочакван защитен ход – „Крокодила обвини съдийка в отвличане”. Сериозно – така го пише в „ТЕЛЕГРАФ”! Търсим подробности – „Милев не дава подробни обяснения кога и къде е бил отвлечен, но подчертава че след този случай съдийката го мрази и е предубедена спрямо него”.
В сравнение с престъплението по член 142а, извършено от съдийката, прокурорите направо изостават – „Махат прокурор, крал ток и склонявал за оргии млада жена” – твърди „МОНИТОР”. Кокошкарска работа – кой не се е пробвал да излъже електромера, а склоняването (прокуратурата, погнала прокурора, го нарича „свождане”) може да е изцяло по алтруистични подбуди – човекът не е злоупотребявал с госпожицата, а само я свождал „да прави секс с трима души”.
Цялата работа мирише на интрига – човекът „Преди по малко от месец беше повишен от прокурор в Софийската районна прокуратура в прокурор от Специализираната прокуратура”... Това, българската завист, почивен ден няма!
„24 ЧАСА” ни удря по главите със следващата неласкателна статистика – „Проучване подреди страната ни на 30-о място от 33 държави в Европа по медийна грамотност” – след нас са Черна гора, Албания и Турция. Ами – на неграмотни по-лесно се пробутват всякакви риалити герои, политически запъртъци и измислени скандали, естествено! Добре че е „ТРУД”, който се старае да ни при­движи поне едно място напред с „Наръчник на роднинските връзки по българските земи”„помагало за политически спорове”. Преди да си спретват поредните роднински обвинения, добре е партийните активисти да се запознаят с това изключително полезно помагало – от него може да научат какво точно е бабалък, шуренайка, чинка, стрико или тетинчо.
След добро усвояване на материала вече може да се вдигне тупурдия с по-звучни имена – Бабалъкгейт, Тетинчогейт, Учинайгейт и всякакви други гейтове и гейтчета.
Е, тогава ще се сбъдне и обещанието на финансовия министър Владислав Горанов за благоденствието по нашенско догодина – пари ще има „И за хляб, и за пътища, и за зрелища!”
А злите езици, които твърдят, че партиите са набутали десетки калинки в парламентарните си групи, могат направо да се прехапят – друга гад мори законодателната власт. „Бълхи ръфат в парламента” – съчувства „ТАБЛОИД”. Пожелала да остане анонимна депутатка обяснява на репортера как „Една бълха ми влезе в чорапогащника и ме изпохапа зверски”! Четем развълнувани за депутатския чорапогащник на народната избраница (от партия, на която не симпатизираме особено), но в случая напълно споделяме мнението є, че „Такава кочина сигурно няма и в парламена на Зимбабве”...

Вярно е, такава кочина няма!

Няма коментари:

Публикуване на коментар