сряда, 21 декември 2016 г.

КОЛЕДНО ТИЛИБУДИБУДАУЧУ

в. "Стършел|", бр. 3674/23.12.2016 г.

„Програмистка изчисли Второто пришествие” – тържествува „ТЕЛЕГРАФ”. Беше ли ви домъчняло за тази новина? Отдавна не сме чели нищо за края на света – може би от шест месеца! След дълбоко изучаване на Библията програмистката Нора Рот изчислила, че „Исус се връща до края на месеца” и „Отвежда хората на небето, оставя Земята пуста за 10 века”. Доколкото Божието име е изписано само с една буква, очевидно става дума за Исус от рек­ламата, онзи, който подарява телефони на ближните и това е доста успокоително.
И тъй като краят на света май пак ще се поотложи, трябва да се мисли и за насъщния – и главният редактор на „СТАНДАРТ” г-жа Славка Бозукова кротичко рекламира патриотично настроената руска група „Любэ” и кампанията на вестника си „Чудесата на България”. Познавайки тънките струни на тайнствената руска душа, редакторката свири на най-тънката – „разказа как „Стандарт” с благословията на Светия синод организира поклонение пред едно от най-големите чудеса – мощите на св. Йоан Кръстител, и как след като Владимир Путин се поклони пред тях, руските туристи в Созопол се увеличиха със 7 %”. Гостът възхитено рекъл „Молодци”. Приемаме за сведение, че Светият синод урежда и благославя посещенията на руския президент. Щом го пише във вестника, може и да е вярно!
„ТЕЛЕГРАФ” също се е погрижил да запази доброто отношение на началството към себе си и през идната година – трагедията в Хитрино и храбростта на пожарникарите бледнеят пред друг един подвиг – „Премиерът спаси баба след молба от Мюнхен” – твърди вестникът. От далечна Германия отчаяна роднина на бабата, изоставена сама в опустялото село, се обърнала към  г-н Борисов, по-точно – към фейсбука му за помощ и помощта не закъсняла – „Полицията открила баба є”.
Мед и масло потичат по улиците, и на нашата улица е празник, слънцето грее за всички – хей, ура, ура, ура!
На фона на всенародния възторг малко неудобно звучи информацията, че „Помиярите са повече от армията”, но това няма нищо общо с прочетеното по-нагоре – става дума за това, че „Над 30 000 бездомни кучета бродят из страната, повече от армията, чийто пълен щат е 26 000 души”.
Но – стига дребнави заяждания, идат празници, ядене, пиене, песни и танци! И като си говорим за песни – ето още един огромен успех на българската певческа школа – „В мрежата всички питат кой е Исдислав” – отразява успеха „24 ЧАСА”. Естествено, става въпрос за турската песен, изпята на английски от родния Фики – „След „Кен Лий” на Валентина Хасан това е втората песен, отнесла толкова подигравки” – компетентно твърди „ТЕЛЕГРАФ”.
Да се просълзиш от умиление! И ний сме дали нещо на света!
„МОНИТОР” разширява периметъра на световния успех – „Гери-Никол е готова за дует с Фики” – четем стреснати, трогнати и очаровани. Най-после въпросът, задаван в гледаното само за ден от половин милион меломани парче, намери своя отговор!
„Яката дупара кой ще я бара”? Естествено – Исдислав!
Колкото по-голяма простотия – толкова по-доб­ре – светът трябва да говори за нас!
Междувременно „24 ЧАСА” за малко да ни развали празничното настроение с „Пиян сгази подаръците на Дядо Коледа”, но за късмет се оказало, че прегазените кутии пред елхата в центъра на Трявна били празни – общината ги сложила само символично.
Да си пожелаем несимволични подаръци за Коледа и по възможност – по-малко простотия край нас през Новата година!

Бъдете здрави и – наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар