сряда, 14 декември 2016 г.

МАЛКО МАЗНИЧКО

в. "Стършел", бр. 3673/16.12.2016 г.

Тия пости съвсем ни изнервиха – петимни станахме за нещо блажничко.
Слава Богу, имаме си човек, който да ни го осигури – отваряме „24 ЧАСА”, за да научим от първа ръка – какво ти от първа, от най-първата, макар и в оставка – „Оставям малко мазнинка да има държавата” – така рекъл г-н премиерът. Нищо, че е малко, пак добре, че беше замязала на чироз!
Трудно се трупа мазничко с население, което не си плаща парното и данъците, да не говорим, че се осигурява на минималната работна!
Но да не бъдем национални нихилисти – и по света стават такива работи! Ето, отваряме „СТАНДАРТ”, за да научим, че „Обвиниха Роналдо в укриване на данъци”. В Испания е топличко, там парно май нямат, затова човекът се е насочил към другата възможна икономия – изпратил стотина милиона и нещо в офшорна зона. Сега в най-добрия случай трябва да чака частен съдия-изпълнител, който да му опише телевизора!
Само Роналдо да беше – с мед да го намажеш, той, бедният се претрепва да вкарва по цяла година. Ами тоя, дето работи само един ден в годината? И Дядо Коледа я втаса по никое време!
„Светът го спаси през 2015-а” – твърди „ТЕЛЕГРАФ”. Как? Елементарно – „Нобелов лауреат и хора от цялата планета му платиха данъците”. Оказа се, че старецът успял да натрупа почти четвърт милион евро задължения!
Излиза, че освен децата, и данъчните вярват в Дядо Коледа – вярват, та оттатък!
Едната вяра ни остана, за да ни пази в тия смутни времена – ето, и игуменът на Бачковския манастир се загрижи за страдащите по пътищата на Родината – според „СТАНДАРТ” в края на декември ще раздаде „1000 икони срещу катастрофи”. Естествено, надлежно осветени. Това е  положението – като няма пари за дупките, поне иконите да ни опазят, че за тази година дадохме цял пехотен полк жертви по катастрофите български.
„МОНИТОР” пък е открил уникален начин да се печели милион без да си изтърква човек късметлийската стотинка – „Милион за Балотели, ако не наплюе никого”. Симпатичният нападател подписал договор, според една от клаузите на който „няма право да наплюе никой от съперниците си или който и да е друг човек”. Ако удържи една година на това тежко предизвикателство – „ще получи извънредна премия от един милион паунда”.
Очевидно не е изтърпял – щом във вестника не пише да е получил милиона.
Големият печеливш от нашенското надплюване, г-н евродепутатът Н. Бареков в специално интервю за „24 ЧАСА” тоя път почти не наплюва никого, освен бившите си коалиционни партньори – след твърдението „Аз съм инициатор на Патриотичния блок” идва и ред за деликатна храчица: „Каракачанов беше при мен на заплата. Той беше мой служител преди 3 г. и аз го ребрандирах и го върнах в политиката.” От какъв зор – не става ясно, особено като се има предвид още една мъдра мисъл на евродепутата: „Аз съм европейски народен представител и смятам, че най-много с още един мандат ще се изчерпам като такъв. 7, 8, 10 г. - това е максимумът, в който един човек може да стои в политиката, преди да се изхаби. И то, ако е много талантлив.”
Скромността краси човека – най-после един да си признае липсата на талант!
След главоболния прочит на седмичната преса с облекчение се натъкваме на констатацията от научно изследване, изнесена от „24 ЧАСА” на първа страница: „41,5 % от 16-годишните не разбират какво четат”.

И слава Богу, ще ви кажа, ако разбираха – жална ни майка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар