сряда, 9 ноември 2016 г.

КОЙ БОЯДИСА КОНЯ МИ ЗЕЛЕН?

в. "Стършел", бр. 3668/11.11.2016 г.

Хубавият стар виц ръжда не хваща – фенове на „Лудогорец”, пожелали анонимност, хванали кобилата Марта и набързо я боядисали зелена – в чест на любимия си клуб. За тяхно съжаление според „ТРУД”, „изсипалият се в селцето дъжд поизми зелената боя от нечифтокопитния бозайник”. Има и снимка на бозайника – доста окаян, може би – заради дъжда, а може би – защото би му се искало да го боядисат син.
Както и да е, експериментите у нас продължават – „ТЕЛЕГРАФ” ни съобщава, че „Хванаха първите фалшиви левчета”. Изработката била почти съвършена, като се изключи, че „на гърба св. Иван Рилски е изписан с малко по-големи букви от оригинала”. Изданието дава и ценен съвет как да не се взираме в буквичките, за да разпознаем ментето – „При хвърляне от височина 20 см, истинската монета пада на ези или тура, докато фалшивата прави няколко въртеливи движения, преди да се стопира”.
Има да подрънкват левчета в магазините, докато ги пробваме… Не си забравяйте и линийката – да измерите точно двайсет сантиметра, иначе може и да не се получи!
Съвсем неочакван експеримент е извършило иначе сериозното, дори кой знае защо наричано силово, Вътрешно министерство. Привлече ни заглавието „Засекретиха първото дело за тероризъм у нас”. И има защо – ако се вярва на информацията, „Таен свидетел подслушвал джихадисти в килията, но не знаел арабски”. Ювелирно, да му се не види – никой джихадист няма да заподозре внедрената под прикритие кука че е кука, след като пробно я напопържа на родния си език и види, че човекът не вдява и думица. Така хем имаме свидетел, хем е извън всякакво подозрение! Кадрите трябва да се пазят!
И Агенцията за финансов контрол експериментира – опитът й да вкара финансите на Бур­гаския театър в ред бяха възхвалени от всички вестници, избираме си „24 ЧАСА” – „Одитор иска обществена поръчка за ролите на Асен Блатечки в Бургас”. В смисъл – когато ще се прави нова постановка, се обявява обществена поръчка, явяват се трима кандидати – Асен Блатечки, шофьорът на автобус номер 9 и продавачът на мекици отсреща и – който даде най-ниска оферта – той ще играе, така ли?
Изключително – това на Бродуей не са го и сънували!
Експериментът с президентските избори се оказа изключително забавен – хората чудеса направиха, за да убедят избирателите, че трябва да се гласува за техния човек. „Цветанов скочи в басейн, плува 17 дължини в различен стил” – прославя трудовия подвиг на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ „24 ЧАСА”. Лидерът на партията пък, нали е лидер, от лъв нагоре, не се мокри публично. Затова пък „Борисов обеща бенгалски тигър за пловдивския зоопарк” – твърди „ТРУД”. Дори имал предвид един – „мъжки, бенгалски, тригодишен е и тежи 260 кг.” И препоръчал да го кръстят на името на пловдивския кмет – само че нещо не се е сетил за първото име на кмета, та сега тигърът ще има вместо малко име фамилията Тотев. И сред тигрите има Марко Тотевци, да знаете!
„УИКЕНД” нещо не е налучкал победителите от първия тур на изборите – обикновено винаги следващото победителя издание тоя път се е издънило с фоторепортажа „Лидерът, когото пляскат по задника”. С пояснение за тия, които не внимават в картинката – „Как Стефан Данаилов се облажи със сочното дупе на Корнелия Нинова”.
Става дума за случайно сблъскване сред тесните парламентарни банки, но нали трябва да се лъсне нечий патък и да се заклеймят враговете на собственика на патъка – всички средства са позволени.
За да не си помислим, че става дума за пълна простотия, в текста има и нещо като политически анализ: „Струва ни се знаково, че лидер на една достолепна партия, каквато е БСП, се оставя безкритично да го пляскат по дупето…”
Но дебелото вестнище не е виновно – те и социолозите, дето заплата получават за това, не познаха резултатите!

Предполагаме, че сега в редакцията се питат кой идиот им боядиса коня зелен, за да му хвърли един лак в следващия брой. Специфика на професията – какво да се прави! Днес заклеймяваме едни задници, утре – други, важна е обществената поръчка…

Няма коментари:

Публикуване на коментар