сряда, 21 септември 2016 г.

ИЛЮМИНАЦИИ

в. "Стършел", бр. 3661/23.09.2016 г.

Всяка есенна вечер някъде към десет часа над София започват празнични илюминации – чества се нечий рожден ден, да е жив и здрав рожденикът на майка си и баща си… Нещо такова споменава разбуденото гражданство и после се извинява на половинките си за недотам литературните изрази. А не трябва! Защото – четете „МОНИТОР” – „Ругаенето оправя настроението”! Британските учени съвсем са нахитрели и са започнали проучване „дали ругатните на майчин или на чужд език имат потенциала да ни помогнат да се справим с негативните емоции”… А са нахитрели, защото „Засега експериментите се провеждат в кръчми в Суонзи, като целта им е да установят каква е физическата реакция на хората към псуването”. Друго си е да почерпиш с научна цел и себе си, и цялото заведение и след това да го накараш да псува, докато му мериш кръвното!
Разбира се, едното голо псуване не помага – трябва и мезе! За да не се стигне до огнеопасни ситуации, „ТЕЛЕГРАФ” предупреждава: „Правим туршии с бензин”! Е, не точно с бензин, а с нещо като оцет, което „се прави с петролни съставки”. Очевидно или сме съвсем окьоравели, или хептен сме затъпели, щом според „24 ЧАСА” „Когато потребителят трябва да избира между бутилки, които много си приличат, но се различават само по надписа „Оцет”, т. е. при единия липсва, а при другия го има, потребителят в повечето случаи гледа само табелката с цената”. Сигурно на това се дължи констатираното от най-високо място замогване на народа – икономисваме откъм оцети, за да се вдигнем на екскурзия през щедро раздаваните почивни дни!
Ако американците четяха „ТРУД”, също щяха да се замогнат – защото щяха да си икономисат сума ти харчове около президентските си избори! Как? Ами – щяха да научат, че „Белият дом следва пророчество на Ванга” – според преразказа с елементи на разсъждение на вестника „Барак Обама е на път да стане последният президент на САЩ”, защото „Хилари Клинтън и Доналд Тръмп отпадат от президентската надпревара, Барак Обама обявява военно положение”.
У нас кампанията навлезе вече в обичайното си русло – след като партиите кандидатираха цял взвод генерали, и Митю Пищова се намеси в надпреварата – „Господ му се явил и му подсказал да се кандидатира за президент” – отразява събитието „ТЕЛЕГРАФ”. Гвоздей на кампанията е обещанието „Всеки, който гласува за мен, ще получи по една манекенка и миска да го радва”.
Ами – да се радваме, докато можем, защото краят на света пак се задава! Като за начало – „Нахални комари изпиха кръвта на италианците” според „МОНИТОР”. Това, че заради топлото време тая гад се въди като за последно, не е новина. Новината е, че „Пуснаха интернет апликации за защита от нахалните буболечки”. Внимателно изчитаме текста под заглавието, за да видим откъде можем да си дръпнем апликацията, та да гоним комари с телефоните – не пише нищо за нея. Сигурно е разработка, засекретена от илюминатите!
Илюминатите не са мутричките, които си правят илюминации по нощите, вие не четете внимателно „ТРУД” – те „Дърпат конците в държавата”. Също така – „Стремят се към налагането на нов световен ред” – според запознатата с илюминациите сензитивка г-жа Христова (наричана в текста и Хрисотва, вероятно поради илюминатско влияние) те „притежават способност да влияят върху духовните и енергийните процеси, не само върху политиката и икономиката”, а „след специално обучение предизвикват войни и финансови кризи”.
Да, ама свършва се вече вашето илюминатско царство – краят на света иде! „ТЕЛЕГРАФ”, който знае всичко, дори и руски език, та да си преведе текст от руски сайт, фиксира месеца: „Рус­ката Матрона: Краят на света е през февруари”! Ако се интересувате за годината – догодина.
Така че – задръжте малко плащанията на парното и данъците, поотложете някоя и друга вноска от кредитите – може пък и да е вярно! А ако през февруари се събудите от гръмове и трясъци – не бързайте да се радвате, първо погледнете през прозореца – сигурно ще са поредните илюминации за поредния мутренски рожден ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар