в. "Стършел", бр. 3655/12.08.2016 г.
Както всичко се обърна
наопаки напоследък, така и сентенциите ще трябва да ги четем отзад напред –
древната римска мъдрост днес би звучала така: “Изкуството е вечно, но
животът е кратък”. В смисъл - не си губете времето, каквото хапнете,
пийнете, туй-онуй, както и другото – това ще ви остане.
Беглият прочит на
културните страници на всекидневниците затвърждава това убеждение.
“Всяка
сутрин певецът Галин яде по 5 яйца” –
компетентно съобщава “24 ЧАСА”. Предполага се, че лягаме и ставаме с
творчеството на певеца, затова искаме да надникнем в творческата му кухня. Ами
– сутрин закусвал с пет яйца. Когато му омръзнели яйцата – с “пълнозърнеста
палачинка с червени боровинки”. Може би тайната на успеха се крие в
закуската – най-важното хранене за деня? Не – след нея “има още 4 хранения
до края на деня, като всяко включва по 160 г. месо”. Какво месо ли? И това
е ясно – звездата “често си прави и конски кюфтета”.
Доколкото не сме виждали
в месарниците да се продава конско, любопитно е откъде го намира. Ами – от
кучкарника, откъде! И вие задавате едни въпроси...
Отворете на следващата
страница часовото издание, четете и си водете бележки: “Без каруци в София, конфискуваните
коне – в кучкарник и после на търг”. Човек може да си помисли, че
общинарите, подготвили забраната, не са виждали кон на живо, но от антрефилето
става ясно, че в приют за кучета имало предвидено място и за 70 коня. Които
след това щели да се продават на търг. Предполага се – за кюфтаци.
След като разкрихме тая
тайна, се връщаме отново при хранителния режим на звездите, за да научим лично
от Галин, че “Най-голямата заблуда е, че млякото е полезно”.
Нещо такова пише и в
магазина за алкохол на ъгъла, но друго си е да го научи човек и от вестника! Да
не говорим, че “ТРУД” ни дава и съвсем истинско доказателство – “Депардийо
пие по 6 бутилки вино на снимки” – тръби всекидневникът. Тъй като новият му
филм се снимал на горещичко в Калифорния, човекът се разхлаждал. В резултат – “Според
критиците Депардийо прави една от най-силните си роли от години насам”.
Очевидно – истината
наистина е във виното. Водката нещо не помогна на бившия френски, понастоящем
руски гражданин.
И все пак, не става само
с ядене – трябва и акъл! И дарбица някаква. Иначе братята Галеви сега да са
мегазвезди не само в бюлетина на Интерпол, а и в световните класации – според
“УИКЕНД” “Братя Галеви изяждаха по 1 теле и 2 прасета на вечеря” – така
твърди готвачът на ресторанта им, а на него сигурно трябва да се вярва. Както
на вестника.
Издирването на бегълците
става по-лесно след тия разкрития – очевидно няма защо да ги търсят в арабска
държава – там прасета не внасят. Да ги дирят в Южна Африка! Но от друга страна,
ако от няколко години насам износът на телешко към някое от емирствата е скочил
драстично – дръжте ги, там са!
Със странни хранителни
навици ни сащисва и “ТРУД” – интервюираната “впечатляваща жена, която
изкарва прехраната си, като се гмурка на дълбоко, не диша дълго и лови големи
морски обитатели с харпун” направо може да докара до истерия цяла рота
природозащитници. Хванала октопод, на октопода не му се щяло да излиза с
непозната мацка на повърхността, но все пак “успя да ме обгърне с всичките
си пипала и да свали бикините ми”. С което, естествено, допуснал груба
грешка - “Трябваше да отхапя мозъка
на октопода, за да го убия” – заявява скромно впечатляващата жена.
Е, разбира се, как да не
му отхапе човек главата! Това си е чист сексуален тормоз на работното място!
Няма коментари:
Публикуване на коментар