сряда, 17 август 2016 г.

В ЧУДНИЯ СВЯТ НА ИЗКУСТВОТО


в. "Стършел", бр. 3655/12.08.2016 г.

Както всичко се обърна наопаки напоследък, така и сентенциите ще трябва да ги четем отзад напред – древната римска мъдрост днес би звучала така: “Изкуството е вечно, но животът е кратък”. В смисъл - не си губете времето, каквото хапнете, пийнете, туй-онуй, както и другото – това ще ви остане.
Беглият прочит на културните страници на всекидневниците затвърждава това убеждение.
“Всяка сутрин певецът Галин яде по 5 яйца” – компетентно съобщава “24 ЧАСА”. Предполага се, че лягаме и ставаме с творчеството на певеца, затова искаме да надникнем в творческата му кухня. Ами – сутрин закусвал с пет яйца. Когато му омръзнели яйцата – с “пълнозърнеста палачинка с червени боровинки”. Може би тайната на успеха се крие в закуската – най-важното хранене за деня? Не – след нея “има още 4 хранения до края на деня, като всяко включва по 160 г. месо”. Какво месо ли? И това е ясно – звездата “често си прави и конски кюфтета”.
Доколкото не сме виждали в месарниците да се продава конско, любопитно е откъде го намира. Ами – от кучкарника, откъде! И вие задавате едни въпроси...
Отворете на следващата страница часовото издание, четете и си водете бележки: “Без каруци в София, конфискуваните коне – в кучкарник и после на търг”. Човек може да си помисли, че общинарите, подготвили забраната, не са виждали кон на живо, но от антрефилето става ясно, че в приют за кучета имало предвидено място и за 70 коня. Които след това щели да се продават на търг. Предполага се – за кюфтаци.
След като разкрихме тая тайна, се връщаме отново при хранителния режим на звездите, за да научим лично от Галин, че “Най-голямата заблуда е, че млякото е полезно”.
Нещо такова пише и в магазина за алкохол на ъгъла, но друго си е да го научи човек и от вестника! Да не говорим, че “ТРУД” ни дава и съвсем истинско доказателство – “Депардийо пие по 6 бутилки вино на снимки” – тръби всекидневникът. Тъй като новият му филм се снимал на горещичко в Калифорния, човекът се разхлаждал. В резултат – “Според критиците Депардийо прави една от най-силните си роли от години насам”.
Очевидно – истината наистина е във виното. Водката нещо не помогна на бившия френски, понастоящем руски гражданин.
И все пак, не става само с ядене – трябва и акъл! И дарбица някаква. Иначе братята Галеви сега да са мегазвезди не само в бюлетина на Интерпол, а и в световните класации – според “УИКЕНД” “Братя Галеви изяждаха по 1 теле и 2 прасета на вечеря” – така твърди готвачът на ресторанта им, а на него сигурно трябва да се вярва. Както на вестника.
Издирването на бегълците става по-лесно след тия разкрития – очевидно няма защо да ги търсят в арабска държава – там прасета не внасят. Да ги дирят в Южна Африка! Но от друга страна, ако от няколко години насам износът на телешко към някое от емирствата е скочил драстично – дръжте ги, там са!
Със странни хранителни навици ни сащисва и “ТРУД” – интервюираната “впечатляваща жена, която изкарва прехраната си, като се гмурка на дълбоко, не диша дълго и лови големи морски обитатели с харпун” направо може да докара до истерия цяла рота природозащитници. Хванала октопод, на октопода не му се щяло да излиза с непозната мацка на повърхността, но все пак “успя да ме обгърне с всичките си пипала и да свали бикините ми”. С което, естествено, допуснал груба грешка -  “Трябваше да отхапя мозъка на октопода, за да го убия” – заявява скромно впечатляващата жена.

Е, разбира се, как да не му отхапе човек главата! Това си е чист сексуален тормоз на работното място!

Няма коментари:

Публикуване на коментар