сряда, 31 август 2016 г.

НЕ СВЪРШВАТ ВРАГОВЕТЕ…

в. "Стършел", бр. 3658/02.09.2016 г.


Според стария виц България имаше пет основни врага – четирите сезона плюс световния империализъм.
Световният империализъм, слава Богу, престана да ни е враг, дори някои твърдят, че ни станал приятел, но пък се сдобихме с други неочаквани против­ници. Добре че има кой да ни пази!
Кой ли? Не е този, за когото си помислихте – „24 ЧАСА” ще ви назове поименно както враговете, така и защитника:
„В Берлин на 27 август ще е война, а Борисов ще защитава България от Вишеградската четворка, големите в Европа, Турция и Русия”.
Малко напомня на символичната война, обявена на Щатите и Великобритания преди повече от половин век, но само отдалеч – защото тогава все пак се озовахме във война с целия свят едновременно, а сега – само с част от него. С Китай, Индия и Австралия очевидно засега запазваме добросъседски отношения.
Войната, слава Богу, приключи бързичко, премие­рът се прибра още на другия ден и часовият всекидневник възвести победата: „След срещата в Берлин: Каквото поиска Борисов, го обещаха”.
Ура, значи, победихме в съкратени срокове, сега важното е да гледаме с вяра и оптимизъм към светлото бъдеще и президентските избори и изобщо да не се сещаме за другия стар виц, който завършваше така: „Нашият човек каза: ще видим...”
И тъй като премиерът обеща да не се кандидатира за президент, с пълното съзнание, че не участваме в предизборна кампания, прочитаме в „168 ЧАСА” предсказание за предстоящо чудо, което евентуално ще извърши: „Борисов може да сбъдне пророчество и да разкрие гроба на Левски”.
Така рекла Ванга на свой довереник. Рекла му още, че още миналия век описала пред довереника си бъдещия премиер доста точно: „Топкаджия, защото рита топка”. Видяла, че „е роден в село до София, ще поеме София и американците ще го обичат”. След това предсказала, че „Гробът на Левски ще бъде открит в годината на възхода на българската държава” и оставила „тайно послание за топкаджията”...
Посланието остава в тайна, предполагаме, до следващите избори, но ние пък открихме явно послание в „ТЕЛЕГРАФ” – „Покемоните гонят диабета”. Тайната била в това, че преследвайки виртуалните чудовища, диабетиците шавали повече и така кръвната захар спадала. Освен това били полезни и за отслабване – „Мъж отслабна с 13 кг след виртуално преследване” – твърди вестникът.
Граждани, снабдявайте се със смартфони, за да сте здрави! В момента има есенни промоции!
През лятото политическият живот може да замира до степента на замръзване – дотам, че да не може да се излъчи поне един кандидат-президент, а ако се покаже някой, не могат да му намерят вице. Но пък културният ври и кипи – меломаните така се оживиха, че „Зрител влетя с кола на операта „Турандот” – твърди „МОНИТОР”. Постановката на Софийската опера пред Белоградчишките скали предизвикала такъв интерес, че ентусиазиран меломан „влетял с личния си мерцедес през главната порта на крепостта Калето”. Може да се направи обосновано предположение, че човекът е бил омаян от музиката на Пучини, защото когато дошла полиция да го пита що ще сред публиката с мерцедеса, той отказал дори да излезе от колата, за да не изпусне и една нотичка.
С такива хора можем само да се гордеем!
И с такива жертвоготовни идоли, прославени от „ТЕЛЕГРАФ” – за да поддържа за радост на своите фенове правилните си форми „Емануела стяга дупе с шамари”. Вестникът дава и рецептата за стягане: 30 пъти по лявата страна, „после дясната и така общо по три серии на двете части”.
Както казват в някои телевизии – не опитвайте това вкъщи!

Може да ви пратят на лекар!

Няма коментари:

Публикуване на коментар