сряда, 27 юли 2016 г.

БИРА, СЕКС И ПРАВОСЪДИЕ



Държавният бюджет, разбира се, крие своите тайни от данъкоплатеца, но все пак от време на време нещичко просветва и за простолюдието. Всяка есен ръмжим, че се добавя по нещичко към парите за съдебната система, но вече знаем, че се ползват точно по предназначение – “Държавата изгоря с още 170 000 лева за бавно правосъдие” – сухо съобщава “СТАНДАРТ”. Ако си помислите, че това е за народа загуба велика – лъжете се – парите били “предвидени в централния бюджет и са за изплащане на сключени споразумения за нарушени права”... и така нататък. Това, държавата, всичко предвижда – и кога ще наруши на някого правата, и как ще си му плати заради това. Но това не е крайната сума, разбира се – обезщетенията били само за второто тримесечие. Има още две! Да се надяваме, че и следващият харч ще е предвиден – пак от “СТАНДАРТ” научаваме, че “Държавата плаща 430 000 на вдовицата на Самоковеца”. Съпругата на забогателия покрай търговия със самоковски картофи бизнесмен вече няма да я мислим – осигурихме дните є!
В тия горещи дни от топлото хормоните на хората започнаха да врат и прекипяват. Според “ТЕЛЕГРАФ” “В Каварна общинар се съблече гол на площада” – ей така, свалил си опаковката, обувките и чорапките и се разходил по пазара! Защо – не става ясно, може би за да ознаменува прясното си назначение в общината.
“ТРУД” пък пуска спотаена рекламка – “Шофьорите на (пропускаме марката на автомобила) са идеални за трайна връзка”. Според “Проучване на университета в Кеймбридж” (те там друга работа си нямат след брекзита), собствениците на тия коли били “доверчиви, сърдечни, сговорчиви, внимателни, сдържани”. Моми и девойки – преди да огледате татуировките и мускулите на кандидат-партньора, огледайте му колата! За съжаление – пак според проучването – “повечето от собствениците на (...) вече имат установена и дълготрайна връзка”.
Тъкмо да се установи някаква връзка между премиера и опозицията, и работата се разсъхна – след ултиматума на БСП в срок от 48 часа да се кандидатира за президент г-н Борисов (цитираме по “ТРУД”) заяви, че “Ако жена ми постави ултиматум, тя вече не е в живота ми”. Хормоналното лято пее своята зла песен – в отговор г-жа Нинова (Корнелия, от БСП) с огорчение отбеляза, че “Още не е започнал, а бърза да свърши”...
А туристическите услуги по морето поеха в изненадваща посока – “Център за сексуално насилие по британски модел откриха в Бургас” – съобщава “24 ЧАСА”. Какви ги вършат британците по курортите си знаем, затова се зарадвахме, че вече всичко ще е централизирано – като му се прииска на човек да бъде сексуално насилен, по британски ще отиде в центъра и там ще го насилят. За съжаление оказа се, че сме подведени от новобългарския словоред на часовото издание – от ситните буквички става ясно, че центърът бил за “подкрепа на жертви от сексуално насилие”.
Язък!
И все пак – в жегите има и добри новини! Вече не сме по всичко на последно място! Според “ТРУД” “Пием повече бира от англичаните”!
В смисъл, че според статистиката на гърло (бирата не се мери на глави) от населението у нас се падат по 73 литра годишно, а поданиците на Нейно Величество въпреки старанието си са успели да излочат само по 67!
Статистиката, разбира се, не включва онова, което обитателите на мъгливия Албион изсмукват в “Слънчев бряг”, така че разликата от шест кила може да се дължи и на мигрирането им към топлото море и евтината бирица.

Догодина, като започнат визовите им проблеми, истината ще лъсне, но дотогава – гордейте се, сънародници, старата Англия прахта ни диша! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар