сряда, 20 юли 2016 г.

КОЙ ОТКРАДНА МОЕТО ШИШЕ?

в. "Стършел", бр. 3652/22.07.2016 г.

Светът е на път окончателно да се побърка – новините за атентати, преврати, масови убийства напълниха вестниците.
Добре, че е славната родна традиция да се редуват ужасиите с лесносмилаеми текстчета и пикантни снимки, та да се поддържа бодър духът на просветената публика.
За успехите на родното земеделие и чудесата на родното ценообразуване научаваме от „24 ЧАСА” – съобщението, че жътвата в Южна България е приключила, води до странно заключение – „Много жито, ниски цени, скъп хляб”. Странно, разбира се, само за незапознатите с българските икономически чудеса, за нас – нищо ново. Тоя филм го гледаме вече сума ти години!
„ТРУД” пък открива „Сатанински символи върху паметника на Левски”. Консултиращите бодър репортер „родни последователи на дявола” твърдят, че „определени елементи от монумента нямат общо с християнската религия, а точно обратното – доказват как Дякона някога се е отрекъл от църквата”. Например – грифоните, дето ги крадоха по нощите – „символ на онези, които преследват християните”, или козите рога върху черепи – „друг ярък знак на Лукавия”.
Един Левски ни беше останал – що да не се подгаврим и с паметника му! Тъкмо и годишнина си има – да си спомним за него!
По-жизнерадостно подхожда към живота „УИКЕНД”, добрал се до изключително важната информация „Фики с болезнена ерекция”„Малкият Стораро прекали с анаболите, ходи перманентно вдървен”.
Въх, не думай!
„МОНИТОР” на цяла страница ни въвежда в тайния живот на вампирите – може би не знаехте, но вече ще знаете, че „Ковчегът се ползва денем, а през нощта вампирът го удря на живот”. Предполага се – тръгва по дискотеки да жулне едно Блъди Мери. Има и рецепта против заразяване от вампирско ухапване – гризнат от вампир сръбски войник „намерил последната обител на нападателя, хапнал си от рохкавата пръст на гроба и втрил в кожата си кръв от вампира”. Малко смущаващо е твърдението, че случката е станала през „далечната 1729 година” – тогава Сърбия все още не я е имало, но пък от друга страна – и рецептата не е много сигурна, войникът все пак вампирясал.
А от „24 ЧАСА” научаваме за тънките ходове на българската дипломация – „Турският президент прибра кутията с цигари на външния ни министър на срещата на НАТО в Полша”. Цитиран е турски вестник, който описва знаменателното събитие – президентът „видял българския външен министър с цигара в ръка в помещението за пушачи. Въпреки натоварения си график Ердоган убедил 38-годишния Митов да спре пушенето” и за по-сигурно му взел и кутията цигари.
Не че искаме да сме черногледи, но трудно можем да повярваме, че човек, който не може да си опази цигарите, ще защитава с голи гърди националните интереси пред световната общественост.

Добре все пак, че министърът не е държал в ръка биричка – пиячите на бира стават особено агресивни, когато някой опитва да им я измъкне от ръцете. Пък в тия времена – само международен скандал в стил „Кой открадна моето шише” ни липсва!

Няма коментари:

Публикуване на коментар