сряда, 8 юни 2016 г.

ЕГА ТИ…

в. "Стършел", бр. 3646/10.06.2016 г.

Променливата облачност и мрачните циклони ни докарват бури, градушки, малко наводнения и разклащат и без това разклатената ни убеденост, че територията, на която живеем, е нещо като държава.
Държава хората наричат онази институция, която си има закони, в която гражданите не се млатят едни други, защото си има полиция, която да ги пази от бандюгите, има си закони и съд, който да ги налага, има си и граница, която се пази, да не би някой злонамерен да влезе и да разбута местната идилия.
И ние си имаме граница, само че малко символична – защото я ползваме не по предназначение. „Окрадоха оградата по границата“ – съобщава свиленградският „СТАРИЯТ МОСТ“. Неизвестни извършители (то вече известни няма) задигнали „над 20 панела, всеки с размери 4 м на 70 см и тегло 80 кг. Панелите са поцинковани, изработени от метални рамки, на които е опъната мрежа. Смущаващото е, че наглата кражба е станала в държавен обект, а районът е силно охраняван.”
От кого – охраняван? Ами – от полицията, предполага се. Само че полицията в това време може би си е имала по-важни задачи – „Полицай взел два подкупа от пиян шофьор в един ден” – научаваме от „24 ЧАСА”. Харманлийски пазител на реда (даже не и катаджия) спрял подозрително криволичеща кола, установил, че шофьорът май е пиян, след което – че няма и книжка, взел му петдесет кинта и му казал да му се маха от очите, докато е в добро настроение. Шофьорът обаче пък имал доброто намерение да си допие, затова минал през денонощния и на връщане се натресъл на същия пазител, който тоя път милостиво му взел само двайсетачка. Очевидно глобеният е бил доста къркан, защото се обадил на 112, за да съобщи, че е пиян и без книжка, но отръскан два пъти и това никак не е хубаво...
Междувременно пълнолунието и цените на билетчетата хептен оцапаха пейзажа в градския транспорт – в София според „ТЕЛЕГРАФ“ „Гратисчия пръска контрольори със спрей“, а  в Пловдив, където очевидно средствата за индивидуална самозащита са кът, действат по традиционни методи - „Гневна пътничка нахапа кондукторка“ - четем в „МАРИЦА“.
Нерви друсат цялата страна – в старопре­столния град Велико Търново „Хирург ще плаща 1300 лева за гонка с бухалка“, информира „БОРБА“. Тя случката станала преди две години, но по-добре бавно правосъдие, отколкото никакво – през по-ланшното лято докторът вместо да реже апендикси, „гонил с бухалка младежа и го плашил, че ще му „отреже зелката“. Ами – хирург – дай на тая пасмина скалпел и им гледай сеира - те само да режат знаят!
Бабите биха рекли, че тия нямат страх от Бога, но и Бог вече не е това, което беше – четете „ТЕЛЕГРАФ” – „60 лв. за селфи с Господ” – толкова прибирали отчетата за снимки в черквата.
Надяваме се, че финансовият министър чете „24 ЧАСА” – там благосклонно ни съветват „Как да увеличим финансите си”. Препоръките са доста екстравагантни – „Снимка на пеликан и кожен портфейл привличат парите”, „В понеделник не се плащат сметки”, „Направете триъгълник от банкнота от 10 лв. и я съхранявайте в най-малкото джобче на портфейла си” и други магии за просперитет – личен, а ако министърът чете пресата – и на държавата.
Която така и още си няма кандидат за президент – американците вече цяла година се кандардисват за кого да гласуват, у нас – мир и тишина.
Както печално отбелязва пловдивският „МАРИЦА”, „Ега ти държавата, дето никой не иска да є е президент”.

Ами – като четем какво става в нея – разбираемо е...

9 коментара:

  1. Easyworship Crack Such a nice and helpful piece of information. I’m so happy that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing. Visit My site

    ОтговорИзтриване
  2. I really enjoy reading your post about this Posting. This sort of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys, thanks for sharing Freemake Video Converter Crack

    ОтговорИзтриване