сряда, 15 юни 2016 г.

СИРЕНЕ ЗА БЕДНИ

в. "Стършел", бр. 3647/17.06.2016 г.

Който е казал, че на вестниците трябва да се вярва само на датата, очевидно не си е купувал в десет вечерта на светофара утрешния всекидневник.
На датата може и да не се вярва, но на информацията – задължително! Особено когато редакциите се стараят да ни ориентират къде е по-добре да си караме летните почивки! “Гърците не смеят да вдигнат цените” – тръби “СТАНДАРТ”. С приятното уточнение, че “Кафето на плажа, калмарите и мръвките в таверните без промяна”. Как се поръчва мръвка с пържени картофки на гръцки – казва ли ти някой! Но пък те са по-туристическа страна от нас, понаучиха български, да не говорим, че половината сервитьори са нашенци. “ТЕЛЕГРАФ” обаче ни полива със студена пяна – “Гърция ни посреща с двойно по-скъпа бира”. Разколебани разгръщаме вестника, за да се разкандардисаме съвсем от Беломорието – “Кафето на плажа удари 3,60”. Евро, разбира се.
Пак от ”СТАНДАРТ” научаваме, че “Плажовете ни са по-чисти от гръцките” – поне според министъра на туризма г-жа Ангелкова, както и, че “У нас се плаща за шезлонгите и чадърите заради по-високото качество”. От което може да се заключи, че г-жа Ангелкова никога не е била или на гръцкото море, или на нашето.
Не е ясно дали “МОНИТОР” се опитва да привлече или да отблъсне родния туристопоток от столицата на Германия, но на цяла страница аргументирано твърди, че “Половин Берлин е бордей под открито небе”. Предполага се – другата половина също е бордей, само че на закрито и се ползва само при лошо време. При всички положения “Някои улици сутрин са бели от използвани презервативи и кърпички”.
С известно облекчение прочитаме в “ТЕЛЕГРАФ”, че “Бахаров изпусна убийството си” – е, поне на един да му се размине, и се зачитаме в новините от милата Родина – същи земен рай. “Чупят ръцете на крадец за наказание” – съобщава “24 ЧАСА”. Ей така – хванали го и му ги счупили! Както уточнява “ТРУД”, трошачите “явно не са имали доверие в съдебната система и затова са приложили Крумовите закони”.
Прескачаме ювелирните полицейски акции срещу Дебелия, Кюфтето, Гаргата, Кравата и Козела и се задълбочаваме в икономическите новини на “ТРУД”, кой знае защо цопнати на цели две спортни страници – “Премиерът подчини бизнеса”. Докато се чудим дали да се зарадваме на новината или да осъдим намесата в бизнесделата, поглеждаме картинките и с облекчение научаваме, че “Премиерът Бойко Борисов и тайфунът Катина Симеонова отвяха конкуренцията в седмото издание на ВИП турнира по тенис...”
Живичкият репортаж от турнира, в който премиерът участва и под името Генерала, изобилства с ВИП шеги и закачки – организаторът Любо Ганев коментира, че “Смесените двойки ще са препоръчителни, но моля да не стават тройки, защото не сме в Швеция”, премиерът не остава назад – “Много хубава купа! Къде е Гонзо да му дадем една и на него, че “Левски” отдавна няма трофей”, когато бият с 6:2, злободневно предлага “Да изиграем още един, за да запишете загуба като националите срещу Япония” и прочее ВИП остроумия, над­лежно увековечени от репортерите.
Все пак – има и спортен момент – “Борисов копира Григор Димитров в класацията за “удар на деня” – направил “впечатляващ завъртащ лифтиран удар...”
Ние пък се впечатлихме от новината, че земеделското министерство е предложило да се продава “Сиренето за бедни на отделен щанд”.

Ами да – чий го дирят бедните при сиренето за ВИП-ове и богати! Да си знаят щандовете и гьола!

Няма коментари:

Публикуване на коментар