сряда, 18 май 2016 г.

О, БОЖЕ, КАЗА ГРАФИНЯТА…

в. "Стършел", бр. 3643/20.07.2016 г.

Спомняте си добрия стар виц за съчинението, в което трябвало да има намесен секс, аристокрация, загадка, неяснота и религиозност – в резултат се получило изречението „О, Боже, каза графинята, аз май съм бременна, но от кого?”
Нещо такова е и седмичната вестникарска продукция – като се изключат патриотичните и не чак дотам писания по повод правата на избирателите и Евровизията, преобладават странни новини.
„Конфискуваха 8 овце без документи” – четем в „ТРУД”. Логично – овцата няма джобове, къде да си носи документите! Дотук – добре, човек да е, ако е без документи, го конфискуват за 24 часа. По-интересното обаче следва: „Животните са конфискувани и ще бъдат насочени за обезвреждане в екарисаж”...
Как се обезврежда овца? Това – предполага се, ще научим в следващия брой. Както и за новата функция на екарисажите – очевидно там вече ще утилизират опасните добичета, както на други места утилизират старите артилерийски снаряди и противопехотни мини...
Голяма загадка за мен са и футболните агитки. В София – добре, има си ЦСКА и „Левски”, бият се помежду си. А агитката на „Берое”? В Стара Загора е само тоя отбор – те с кого да се сбият горките? Слава Богу, отвреме навреме има и патриотични изригвания, та може и там малко да се поступа човек – сред протестиращите в Раднево изненадващо се появи агитка, която поради липса на друга, се сби с полицията – според сухата информация на „КАПИТАЛ”, „В сблъсъците са пострадали трима полицаи, а двама души бяха арестувани за проявена агресия”.
Хич, бива ли така? В нормална държава полицията поне би се опитала да изравни резултата!
Като в Благоевград, например, където според „НОВИНАР” „11 полицаи са ранени, двама са в болница, 11 фенове са задържани след снощния футболен мач „Пирин” – „Левски”... Достоен хикс, с известно предимство все пак за феновете, които са дали само един ранен.
И по света хората се бият – по мачове, по заведения, по улиците, по изборните кампании... Но все пак – остава ни надеждата, че любовта ще спаси света! За да бъдем по-сигурни в резултата, добре е обаче първо да се ориентираме политически правилно – според изследване на американски университет, цитирано от „24 ЧАСА”, „Демократите правят повече секс, републиканците – по-добър”! А освен това, може би като следствие на горепосоченото, републиканците имали и по-дълбок сън!
О, Боже – ще възкликнете и ще посегнете към дистанционното, за да се отървете от политическата информация.
Правилен избор, ще ви кажа, и отгоре на всичко – богоугоден!
Защото според друго изследване, до което се е добрал пък  „МОНИТОР”, „Гледането на порно правело хората по-религиозни”!
Сериозно – вече е научно доказано, че „гледането на порно материали повече от веднъж седмично може да повлияе благотворно на нашата вяра в Бог. Учените изследвали 1314 възрастни граждани в продължение на 6 години, като отчитали религиозността им и честотата на гледане на порно. Колкото повече седмично се гледали подобни материали, толкова по-вярващи ставали изследваните субекти.”

Вече с известна боязън ще преминавам покрай кварталната църква – освен просяците, които са извън подозрение, защото нямат телевизори, всички други ще са ми съмнителни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар